Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatilanne Lieksassa rauhoittunut (21.10.2020)

Koronatilanne Lieksassa rauhoittunut (21.10.2020)

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontui käymään läpi koronaepidemiaan liittyvän tilannekuvan keskiviikkona 21.10.2020 ja totesi tilanteen Lieksassa jatkuvan edelleen rauhallisena. Syyskuun lopulla alkaneeseen koronaryppääseen liittyvä viimeinen tartunta on todettu 9.10. eli uusia tartuntoja ei ole ilmennyt kaupungissa lähes kahteen viikkoon.

 

-Koronatilanteen rauhoittumisessa lieksalaisten koronaohjeiden tunnollisella noudattamisella on ollut merkittävä rooli. Turvavälien pitäminen, hyvä hygienia sekä kasvomaskien käyttö ja karanteenien noudattaminen on estänyt viruksen leviämistä, ja tartuntaketjujen katkaiseminen on ollut mahdollista, kiittelee kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. -Kiitoksen ansaitsevat myös paikalliset yritykset, joissa toimintaohjeet on otettu vakavasti, ja tehty toimia turvallisen asioinnin takaamiseksi, Määttänen jatkaa.

 

Valtakunnallisen koronatilanteen vuoksi valmiusryhmä toivoo, että koronaohjeiden noudattamista Lieksassa jatketaaan edelleen, jotta tilanne kaupungissa pysyisi rauhallisena. Lisäksi valmiusryhmä suosittelee älypuhelimiin ladattavan Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa.

 

Muutoksia kasvomaskien ilmaisjakeluun vähävaraisille

Koronatilanteen rauhoittuminen Lieksassa näkyy myös kasvomaskien ilmaisjakelussa vähävaraisille. Ilmaismaskien kysynnän vähenemisen myötä kasvomaskien jakelu järjestetään 26.10. lähtien kahdesti viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9-12 (Urheilukatu 3).

 

Valmiusryhmä jatkaa tilanneseurantaa ja säännöllisiä kokoontumisia

Kaupungin valmiusryhmä jatkaa edelleen tilanteen seuraamista ja kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 28.10.

 

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001