Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatartuntojen määrä jatkaa kasvamistaan Lieksassa

Koronatartuntojen määrä jatkaa kasvamistaan Lieksassa

Koronatartuntojen määrä on jatkanut kasvuaan Lieksassa ja perjantaihin mennessä viimeisen kahden viikon aikana kaupunkiin on tullut uusia tartuntoja yhteensä 14. Uusia tartuntoja ilmenee tällä hetkellä lähes päivittäin.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä haluaa muistuttaa viikonlopun kynnyksellä voimassa olevien koronaohjeiden noudattamisesta ja pyytää lieksalaisia myös hakeutumaan hyvin matalalla kynnyksellä koronatestiin, pieniltäkin tuntuvien oireiden ilmetessä. Mikäli koronaan viittaavia oireita ilmaantuu, voi tehdä oirearvion verkossa omaolo.fi tai ottaa yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117.

Koska virukselle altistumispaikkoja on jo useita, on viruksen leviämisen pysäyttämiseksi ensiarvoisen tärkeää pitää huolta turvaväleistä. Lisäksi on syytä muistaa kasvomaskien käyttö tilanteissa, missä ollaan tekemisissä ihmisten kanssa ja huolehtia hyvästä yskimishygieniasta, ja aivastaa tarvittaessa kyynärtaipeeseen, ei ilmaan, ei kohti muita ihmisiä, eikä omiin kämmeniin. Puhtaat kädet estävät viruksen leviämistä tehokkaasti, joten käsien pesu ja desinfiointi on syytä tehdä usein päivän aikana.

Tällä hetkellä on myös hyvä seurata Siun soten päivittämää listaa koronaviruksen altistumispaikoista Pohjois-Karjalassa: www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

 

Altistumispaikat Lieksassa (päivitetty 8.7.)

Su 4.7. klo 18-19 Pizza Master

Su 4.7. klo 00-03 Pub Icella

To 1.7. klo 11–13 Kahvila-lounasravintola Baana

To 1.7. klo klo 9–17 Autotalo Laakkonen

Ke 30.6. klo 11–13 Kahvila-lounasravintola Baana

Ke 30.6. klo 9–17 Autotalo Laakkonen

 

Lieksan kaupungin valmiusryhmä jatkaa tilanteen seuraamista myös viikonlopun aikana, ja kokoontuu maanantaina 12.7.2021 käymään läpi tarkemman tilannekuvan Lieksassa.

 

Hyvää ja turvallista viikonloppua!

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

Lisätietoja:

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, p. 040 1044 101