Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatartuntojen määrä jatkaa kasvamistaan Lieksassa

Koronatartuntojen määrä jatkaa kasvamistaan Lieksassa

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontui tilannepalaveriin 10.1.2022 ja totesi tilanteen huononevan kaupungissa koronavirustartuntojen osalta. Viimeisen viikon aikana Lieksassa on todettu 55 uutta tartuntaa, joista 10 on todettu ulkopaikkakuntalaisilla ja loput paikallisilla ihmisillä. Menneellä viikolla Lieksassa testattiin hieman alle 300 henkilöä.

-Positiivisten tulosten suhteellinen osuus viittaa siihen, että tilanne on kehittymässä edelleen huonompaan suuntaan, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen summaa tilannetta. -Tilanteen huonontuessa kannustamme edelleen tiedossa olevien koronaohjeiden noudattamiseen. Kasvomaskien käyttö, käsihygienia ja ennen kaikkea turvavälit tulisi nyt pitää huolella yllä. Tähän valmiusryhmä kannustaa kaikkia erittäin vahvasti, kaupunginjohtaja jatkaa. 

Korkeat tartunta- ja testimäärät ruuhkauttavat tällä hetkellä Siun soten tartunnanjäljitystä, puhelinpalvelua ja testaamista. Positiivisen koronatestituloksen saaneille lähetetään toimintaohjeet tällä hetkellä tekstiviestillä. Lisäohjeita tartunnan saaneille ja altistuneille on saatavilla Siun soten internetsivuilta.

 

Voimassa olevat rajoitukset pidetään ennallaan, hiihdon maakuntaviesti siirretään maaliskuulle

Valmiusryhmä päätti pitää aiemmin tehdyt koronatoimenpiteet ennallaan. Sisätilojen, harrastustoiminnan ja kansalaisopiston opetuksen osalta odotetaan Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksiä. Tällä hetkellä rajoitukset ovat voimassa 13.1. saakka muilta osin, kansalaisopiston opetus jatkaa etäopetuksessa 16.1. asti. Lukion abiturienttien etäopetusta jatketaan toistaiseksi.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa (myös kouluissa) ja joukkoliikenteessä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös ulkotiloissa, jossa oleskelee tai liikkuu ihmisiä. Suositus koskee niin rokottamattomia kuin rokotettujakin.

Lieksassa tänä vuonna järjestettävä hiihdon maakuntaviesti siirretään hiihtolomaviikolle, ja viesti hiihdetään näillä näkymin 9.3.

Valmiusryhmän tilannepalaverit muutetaan viikon välein pidettäväksi, seuraava kokoontuminen on 17.1. Tilannekuvasta tiedotetaan myös jatkossa aina kokoontumisten jälkeen.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet: 

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001

Piirretty kuva kolmesta koronaviruksesta. Sininen tausta.