Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotekattavuus Lieksassa kasvaa maltillisesti

Koronarokotekattavuus Lieksassa kasvaa maltillisesti

Lieksan kaupungin valmiusryhmä totesi palaverissaan 4.10.2021 koronarokotekattavuuden kaupungissa parantuneen maltillisesti syksyn aikana. Rokotekattavuus kaupungissa on ensimmäisen rokotteen osalta noin 84,2 % rokotusikäisestä väestöstä, ja toisen rokotteen osalta 75,5 %.

-Rokotuskattavuus Lieksassa on pikkuhiljaa kasvanut, mutta edelleen toivomme, että etenkin 20-29-vuotiaat nuoret aikuiset hakeutuisivat rokotettaviksi nykyistä aktiivisemmin. Heidän ikäryhmässään koronarokotteiden ottaminen on tällä hetkellä kaikkein vähäisintä, valmiusryhmän puolesta kertoo Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. -Lisäksi on hyvä muistaa, että kattavan suojan koronataudin vakavaa muotoa vastaan saa täydellä rokotussarjalla, eli myös tehosterokote kannattaa ottaa niin pian kuin se ajallisesti on mahdollista, kaupunginjohtaja Määttänen muistuttaa.

Koronavirustartuntojen tilanne Lieksassa on pysynyt maltillisena. Yksittäisiä tartuntatapauksia on ilmaantunut viikoittain, mutta niistä ei ole päässyt syntymään laajoja altistumisia. Myös tapausten alkuperä on ollut pääsääntöisesti hyvin tiedossa.

Koronarokotusten etenemisen ja rauhallisen koronatilanteen myötä Lieksan kaupungin hyvinvointipalvelujen johtoryhmä käsittelee torstaina 7.10. toimialueellaan jäljellä olevien koronarajoitusten purkamista. Käsittelyssä on mm. koulujen vierailukiellot, varhaiskasvatuksen muskari- ja kerhotoiminnan etäopetuksesta luopuminen sekä lasten päivähoitoon tuonti- ja hoidosta hakukäytännöt.

Kaupungin valmiusryhmä jatkaa edelleen tilanteen aktiivista seuraamista ja säännöllisiä tilannekuvapalavereita. Mikäli tilanne pysyy edelleen rauhallisena, kokoontuu valmiusryhmä seuraavan kerran 18.10.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001