Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarajoituksiin lievennys erityisryhmien ohjatun ulkoliikunnan osalta, muut rajoitukset pysyvät Lieksassa ennallaan

Koronarajoituksiin lievennys erityisryhmien ohjatun ulkoliikunnan osalta, muut rajoitukset pysyvät Lieksassa ennallaan

Lieksan kaupungin valmiusryhmä totesi 12.4.2021 koronatilanteen olevan Lieksassa rauhallinen ja päätti lieventää kaupungissa voimassa olevia koronarajoituksia erityisryhmien ohjatun ulkoliikunnan osalta. Ohjattu erityisryhmien ulkoliikunta aloitetaan viikolla 16 ja ryhmien kokoontumisessa noudatetaan tarkkoja ohjeita turvallisen liikkumisen takaamiseksi. Liikuntatoimi tiedottaa ryhmien aikatauluista ja toimintaohjeista erikseen.

-Reilu viikko sitten ilmenneiden tartuntojen kaikki altistuneet on saatu kartoitettua ja heidät on asetettu karanteeniin, ja tilanne on siltä osin nyt jo rauhoittumassa, taustoittaa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen tämän hetken koronavirustilannetta kaupungissa.

-Erityisryhmien ohjattujen tuntien aloittaminen on tärkeää kohderyhmän ihmisten toimintakyvyn ylläpitämisen kannalta, joten on hyvä, että tilanne on saatu pidettyä hallinnassa ja toiminnan aloittaminen on mahdollista, Määttänen jatkaa.

Muilta osin voimassa olleet rajoitukset pidetään toistaiseksi voimassa. Kaupungin sisäliikuntapaikojen (koulujen liikuntasalit, Liehun liikuntatilat ja uimahalli) käyttö lasten ja nuorten harrastusryhmien toimintaan on mahdollista, mutta aikuisten harrasteryhmien osalta liikuntatilat pysyvät edelleen suljettuina. Uimahallin terapia-allas ja -sauna on käytettävissä fysioterapeutin ohjaamaan yksilökuntoutukseen.

Kansalaisopiston etäopetusryhmät jatkavat toimintaa, mutta lähiopetusta ei toistaiseksi järjestetä. Yleisöltä suljettuna pysyvät Kulttuurikeskuksen Brahe-sali, lapsiperheiden Kohtaamispaikka ja työllisyyspalvelujen Puutikki-myymälä.

 

Valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 26.4.2021.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:
Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001