Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolin keskusta-alueen, Rantakylän teollisuusalueen ja Pankakosken Y-korttelin asemakaavat lainvoimaisia

Kolin keskusta-alueen, Rantakylän teollisuusalueen ja Pankakosken Y-korttelin asemakaavat lainvoimaisia

Lieksan kaupunginvaltuustossa 28.8.2023 hyväksyttiin kolme asemakaavaa, jotka ovat saaneet lainvoiman. Kolin keskusta-alueen asemakaava, Rantakylän teollisuusalueen asemakaavan muutos ja Pankakosken Y-kortteli 5 asemakaavan muutos hyväksyttiin esitetyssä muodossa.

Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen pitää kaavojen lainvoimaistumista odotettuna ja toivottuna. -Kolin keskusta-alueen asemakaavan myötä uusien alueiden kehittäminen voi nyt alkaa myös Kolin kylän ydinalueella, Saastamoinen sanoo. -Kaupungin omistuksessa on Kolin paloaseman viereinen alue, jota pääsemme nyt jatkokehittämään ja markkinoimaan eri toimijoille. Kaupungin alueen sijainti on erinomainen Meriläntien varressa ja uutta asuinaluetta vastapäätä.

Rantakylän teollisuusalueen ja Pankakosken Y-korttelin asemakaavan muutoksilla on merkitystä erityisesti alueella jo oleville toimijoille. -Molempiin kaavoihin on pääosin päivitetty tämänhetkinen maankäytöllinen tilanne eli nyt asemakaavat vastaavat nykytilannetta, elinvoimajohtaja taustoittaa. -Lisäksi Rantakylän osalta kaavoituksella on varmistettu, että Lieksan rautatien lastauspaikka voi Väyläviraston toiveiden mukaan tarvittaessa laajentua.

 

Lisätietoja:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja

susanna.saastamoinen@lieksa.fi / 040 1044 009