Navigaatiovalikko

LIeksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolilla Purnulahden sekä kylän asuntoalueen asemakaavat lainvoimaisia

Kolilla Purnulahden sekä kylän asuntoalueen asemakaavat lainvoimaisia

 

Kolilla uusien asemakaavojen tekeminen on edennyt suunnitellusti Koli-Ahmovaara osayleiskaava 2040+ hyväksynnän jälkeen. Kolin keskustan alueella vireillä olleet Purnulahden asemakaava ja Kolin kylän asuntoalueen asemakaava ovat saaneet lainvoiman.

 

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen pitää asemakaavojen vahvistumista merkittävänä läpimurtona Kolin alueen kehittymiselle. -Purnulahden alueen kaavan valmistuminen avaa täysin uusia mahdollisuuksia matkailurakentamiseen Kolin alueelle, sillä Purnulahteen pystytään sijoittamaan hyvin erityyppistä matkailuliiketoimintaa. Kaupunginjohtaja toivoo, että Purnulahden alueelle tulisi lähivuosina sijoittumaan niin uusia yrityksiä kuin jo alueella olevienkin yritysten toimintojen laajentamisia. -Purnulahden alue on matkailullisesti tärkeä alue ja nivoutuu helposti Kolin kylän sekä sataman välimaastoon mahdollistaen palveluiden saavutettavuuden kävellenkin, Määttänen sanoo.

 

Purnulahden asemakaavan lisäksi uusi Kolin kylän asuntoalueen asemakaava on saanut lainvoiman. -Asuntorakentaminen on juuri käynnistynyt Kolilla, ja Kolin kylän välittömään läheisyyteen sijoittuvalle asuntoalueelle toivoaksemme rakentuu monipuolinen uusi asuntoalue vakituiseen ja työntekijöiden asumiseen, kaupunginjohtaja toteaa.

 

Lieksan kaupunki jatkaa Kolin alueen asemakaavoitusta edelleen. Kolin keskusta-alueen asemakaavaehdotus on tulossa kaupunginhallituksen käsittelyyn maanantaina 17.4. -Kolin keskusta-alueen lisäksi Kolilla työstetään parhaillaan muitakin asemakaavoja, ja alueella on useita yksityisenkin asemakaavahankkeita suunnittelussa, Määttänen summaa.

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001