Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolilla Hattusaaren rantaosayleiskaava lainvoimainen

Kolilla Hattusaaren rantaosayleiskaava lainvoimainen

 

Lieksan kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 20.6.2022 § 54 Hattusaaren rantaosayleiskaavan. Lieksan kaupunginvaltuuston päätöksestä valitettiin Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.

 

Lieksan kaupunginhallitus määräsi maankäyttö- ja rakennuslain 201 §:n perusteella Hattusaaren rantaosayleiskaavan tulemaan voimaan 19.9.2022 § 293 lukuun ottamatta erillisellä liitekartalla esitettyä aluetta, johon valituksen katsottiin kohdistuvan.

 

Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen kertoo, että Itä-Suomen hallinto-oikeus on päätöksessään 18.4.2023 hylännyt tehdyn valituksen. -Itä-Suomen hallinto-oikeuden antamasta päätöksestä ei haettu valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta, eli kaava on nyt lainvoimainen.

 

Elinvoimajohtaja on tyytyväinen, että Hattusaaren rantaosayleiskaavan lainvoimaistumisen myötä kaikki Kolin alueen laajat osayleiskaavat ovat nyt saaneet lainvoiman ja mahdollistavat jatkokehittämisen. -Kaupunki on panostanut Kolin kaavoitukseen merkittävästi viimeisten vuosien aikana, ja jatkamme kaavoituksia pääosin asemakaavoituksilla eri puolella Kolia. -Kaupungin omien kaavojen lisäksi on ilahduttavaa nähdä, että yksityiset maanomistajat ovat suunnittelemassa Kolilla useita asemakaavoja, joista ensimmäiset tulevat käsittelyyn jo alkusyksystä.

 

Lisätietoja:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, p. 040 1044 009