Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Koli.fi -portaalista majoitusvaraukset keskitetysti

Koli.fi -portaalista majoitusvaraukset keskitetysti

Kolin yritysryhmähankkeessa uusitaan myös verkkosivujen ulkoasu

 

Kolilla on käynnistynyt ”Kolin matkailualueen digitaalisen kaupankäynnin ratkaisu” nimellä kulkeva yritysryhmähanke. Sen toiminta-aikana haetaan ratkaisu ongelmaan, joka Kolin alueella tällä hetkellä vallitsee: alueelta puuttuu toimiva majoituksen haku ja varausjärjestelmä.

 

Pohjois-Karjalan matkailukärkenä Kolin merkitys on erittäin tärkeä ja koko aluetta ajatellen www.koli.fi on alueen näkyvin ja tunnetuin portaali, jonka kautta voidaan jatkossa hakea ja varata majoitusta. Nykyisellään sivustolla voidaan hakea majoituspalveluja tarjoavien yritysten esittelytietoja ja yhteystietoja sekä lähettää varauskyselyjä, mutta majoituksen varaaminen ei onnistu. Toteutettavassa yritysryhmähankkeessa kaupankäyntiä ohjataan yhteisen varaustilannejärjestelmän kautta suoraan yritysten kauppapaikkoihin, joissa majoituksen ostaminen tehdään loppuun asti. Järjestelmä integroidaan muihin maailmanlaajuisiin välitysjärjestelmiin. Muiden kuin majoitustuotteiden myynti keskitetään maailmanlaajuiseen Bokun-varausjärjestelmään.

 

– Sähköiseen kaupankäyntiin siirtyminen Kolin matkailualueella on jopa kriittinen tekijä, jotta matkailu voi kehittyä. Teemme verkkopuolella ison harppauksen, hankkeen kautta meillä on parhaat välineet majoituksen ja muiden palveluiden myyntiin, iloitsee Kolin matkailu Oy:n toimitusjohtaja Veli Lyytikäinen.

 

Hankkeessa panostetaan lisäksi yritysten verkkosivujen toimivuuteen mobiilissa sekä elämys- ja luontomatkailun markkinointiarvojen tukemiseen laadukkailla ammattilaisten tuottamilla kuvilla ja teksteillä. Sivustojen rakenteet ja sisällöt rakennetaan parhaan mahdollisen hakukonenäkyvyyden ja sen optimoinnin kannalta.

 

Hankeaikana järjestetään koulutusta verkossa tapahtuvaan matkailumarkkinointiin ja sähköisten kanavien hyödyntämiseen sekä hankittavien järjestelmien sujuvan käytön takaamiseksi.

 

Yritysryhmähanketta hallinnoi Lieksan Kehitys Oy LieKe.

 

Lieksan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Susanna Saastamoinen kertoo, että hankkeen kokonaisbudjetti on n. 153 000 € ja toiminta-aika 01.10.2018–31.12.2019. – Suurin osa toimenpiteistä tehdään tämän kevään aikana eli kesävarauksia pitäisi pystyä tekemään jo uuden varausjärjestelmän kautta.

 

Yritysryhmähankkeena toteutettavan hankkeen rahoituksen muodostaa 75 % osuudella Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuki ja 25 % suuruinen yrityksiltä kerättävä yritysrahoitus. Mukana on kuusi yritystä Lieksasta, Juuasta ja Joensuusta.

 

Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat Tietotalo Infocenter Oy, atFlow Oy ja Simana Oy yhteistyössä Studio Korennon kanssa. Hankkeen projektiasiantuntijana LieKessä on Pietu Eronen.

 

Lisätietoja:

Lieksan Kehitys Oy LieKe, Susanna Saastamoinen, toimitusjohtaja, p. 04010 44009

Kolin matkailu Oy, Veli Lyytikäinen, toimitusjohtaja, p. 040 771 6652

www.koli.fi, www.lieksankehitys.fi