Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Kirjaston päivä 19.3.2019 ja muita maaliskuun tapahtumia

Kirjaston päivä 19.3. ja muita maaliskuun tapahtumia

Kirjaston päivä 19.3. on Suomen kirjastoseuran julistama uusi kirjastojen juhlapäivä. Sen tarkoituksena on kertoa kirjastojen tekemästä työstä tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja lukutaidon edistämiseksi. Kirjaston osastonjohtaja Leena Tervo vierailee Omais-Oivassa eli omaishoitajien viikoittaisessa tiistaikahvilassa, jossa keskustellaan Minna Canthista ja tasa-arvosta. Lukuhetkessä on teemana sankaritarinat. Mukana on myös lukukoira Zappa.

Lieksan pääkirjastossa on juhlapäivän kunniaksi kirjallisuusilta, jossa on vieraana kirjailija-toimittaja Arvo Tuominen. Tilaisuus alkaa klo 17.

Kansainvälistä Tolkien-päivää (Tolkien Reading Day) vietetään maanantaina 25.3., jolloin luetaan J.R.R. Tolkienin teoksia esimerkiksi kouluissa ja kirjastoissa. Päivää on vietetty vuodesta 2003 lähtien, ja viime vuosina se on löytänyt tiensä Suomeenkin. Tämän vuoden teema liittyy Tolkienin salaperäisyyteen. Lieksan kirjasto kutsuu Tolkienin ystäviä juhlapäivänä kirjastoon lukemaan Tolkienin kirjoista otteita ja katkelmia.

Puu on runo –tapahtumat jatkuvat tiistaina 26.3. klo 13. Runon ja musiikin avulla maistellaan pieni pala Venäjää ja tutustutaan erityisesti venäläisiin runoilijoihin. Maaliskuun puu on koivu. Tilaisuus on vuorovaikutteinen. Yleisö voi kertoa omia tarinoitaan ja muistojaan Venäjältä. Tapahtumassa esiintyy Puuvuosi2019-ryhmä: Kristiina Sotiriou, Inka Kivi-Stranius, Asko Hiljanen ja ”Alberto”.

 

Lisätietoja:

Lea Tserni-Puittinen kirjastotoimenjohtaja, puh. 04010 44130