Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Ilmastokysely asukkaille – vaikuta Lieksan ilmastotyöhön!

Ilmastokysely asukkaille – vaikuta Lieksan ilmastotyöhön!

Heinäveden, Kontiolahden, Rääkkylän ja Tohmajärven kunnat sekä Lieksan, Nurmeksen ja Kiteen kaupungit haluavat kuulla kuntalaisten ja vapaa-ajan asukkaiden näkemyksiä ilmastotyöstä. Kyselyn avulla kartoitetaan, millaisiin asioihin asukkaat toivovat kotikuntansa panostavan ilmastotyössä.

Kysely toteutetaan osana kuntien ilmastotyötä tukevaa Ilmastokestävä Pohjois-Karjala 2030-hanketta, jonka tavoitteena on kehittää kuntien ilmasto‑, energia- ja kiertotalousosaamista ja vakiinnuttaa nämä osaksi kuntien päivittäistä toimintaa. Hankkeessa kunnat laativat ilmastosuunnitelmat, joissa määritellään tulevien vuosien päästövähennystavoitteet sekä toimenpiteet niiden saavuttamiseksi. Kyselyn vastauksia hyödynnetään kunnan ilmastosuunnitelman laatimisessa. 

Vaikuttava ilmastotyö edellyttää kuntien, asukkaiden ja yritysten yhteistyötä, joten jokainen vastaus on tärkeä. Kerro meille, millaisia ilmastotekoja juuri sinä odotat kotikuntasi tekevän ja vastaa kyselyyn 7.4. mennessä!

Sähköinen kysely on avoinna 11.3.–7.4.2024 osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/E80E8CD689D6036C

Ilmastokestävä Pohjois-Karjala 2030 ‑hankkeen kesto on 1.1.2024–31.5.2026, ja siihen osallistuvat Heinäveden, Kontiolahden, Rääkkylän ja Tohmajärven kunnat sekä Lieksan, Nurmeksen ja Kiteen kaupungit. 

Ilmastokestävä Pohjois-Karjala 2030: https://pohjois-karjala.fi/2024/01/ilmastokestava-pohjois-karjala-2030/ 

 

Lisätietoja:

ilmastokoordinaattori Heidi Tiainen, heidi.tiainen@pohjois.karjala.fi puh. 050 571 0539

Talvinen metsämaisema Kolilta, kuva: Asko Kuittinen