Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Ilkivalta jatkunut Lieksan kaupungin alueilla

Ilkivalta jatkunut Lieksan kaupungin alueilla

Elokuussa kohteena liikuntapaikat ja leikkikentät

 

Lieksan kiinteistöihin kohdistuva ilkivalta on saanut jatkoa. Elokuun aikana on töhritty muun muassa Hyvinvointikeskus Liehun liikuntahallin seiniä, jäähallin takakentän laitarakenteita ja katoksen seiniä sekä Urheilukentän kuuluttamon seinää. Lisäksi uimalaitoksen huoltorakennuksen seinät ovat olleet toistamiseen ilkivallan kohteena. Huoltorakennuksen seinään tehtiin korjausmaalaus elokuun ensimmäisellä viikolla, mutta seinää on käyty töhrimässä uudelleen.

 

Lieksassa toistuvaa ilkivaltaa on tullut ilmi myös yhteisillä leikkikentillä. Elokuun alussa kuntatekniikka kävi toistuvasti siivoamassa Hovilan leikkikentän leikkivälineet rikotuista kananmunista. Vapaudenpuiston leikkikentällä puolestaan oli sotkettu liukumäkeä, joka on vaatinut puhdistuksen.

 

Ilkivalta aiheuttaa tarpeetonta lisätyötä sekä rahanmenoa jälkien korjaamiseen. Hyvinvointikeskus Liehun alueella on kattava kameravalvonta, jonka tallenteet Lieksan Kiinteistöt Oy käy läpi. Ilkivallan tekijät ovat korvausvelvollisia aiheuttamistaan teoistaan.

 

Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen on harmissaan ilkivallan jatkumisesta. -Lieksan kaupunkikonserni selvittää tekijöitä viranomaisten kanssa, jotta ilkivalta saadaan loppumaan. -Lisäksi toivomme, että nuorten vanhemmat kävisivät asiaa läpi nuorten kanssa, ja kiinnittäisivät huomiota nuorten liikkumiseen ilta- ja yöaikaan keskustan alueella.

 

 

Lisätietoja:

 

Arto Sihvonen, Hyvinvointijohtaja, Lieksan kaupunki

p. 040 1044 101 / arto.sihvonen@lieksa.fi

 

Heikki Saastamoinen, Kunnossapitoinsinööri, Lieksan Kiinteistöt Oy

p. 040 1044 766 / heikki.saastamoinen@lieksankiinteistot.fi

 

Esa Ullgren, Vihertyönjohtaja, Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos

p. 040 1044 753 / esa.ullgren@lieksa.fi

jääkiekkokaukalon laita, töherrys