Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left ”Työsi on jo täällä” – Lieksa houkuttelee paluumuuttajia kaupunkiin

”Työsi on jo täällä” – Lieksa houkuttelee paluumuuttajia kaupunkiin

Lieksan kaupunki / Kohti työtä ja koulutusta -hanke järjestää potentiaalisille paluumuuttajille kohdennetun tapahtuman tiistaina 25.7.2023 klo 15 alkaen Lieksan Brahea-kampuksella.

-Tapahtuma järjestetään kesäkuussa toteutetun paluumuuttajakorttikampanjan kohderyhmälle, taustoittaa Kohti työtä ja koulutusta -hankkeen projektipäällikkö Raija Schroderus. -Kesäkuussa lähetimme liki 3500:lle Lieksassa asuneille ja täältä pois muuttaneille 25-55 vuotiaille henkilöille postikortin, jossa tavoitteena oli herätellä entisiä lieksalaisia muuttamaan takaisin Lieksaan. -Samalla kutsuttiin heidät mukaan Töitä Lieksassa, Lieksaan töihin -tapahtumaan, joka pidetään nyt Lieksan Vaskiviikon aikaan.

Paluumuuttajille suunnattu postikorttikampanja ja tapahtuma kuuluvat Kohti työtä ja koulutusta -hankkeen toimenpiteisiin osaavan työvoiman saamiseksi paikkakunnalle. Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen kertoo, että paluumuuttajat ovat erittäin potentiaalinen kohderyhmä, johon kannattaa ehdottomasti panostaa. -Kun Lieksaan on jo jonkinlainen tunneside ja verkosto, voi muuttopäätöksen tekeminen olla huomattavasti helpompaa kuin muutoin.

Lieksa saavutti postikorttikampanjalla hyviä tuloksia. -Kampanja oli onnistunut ja siitä on tullut paljon positiivista palautetta suoraan meille ja sosiaalisen median kanavissa, projektipäällikkö Schroderus iloitsee. -Sekä sisältöä että toteutusta on kovasti kiitelty ja jaettu eteenpäin.

Brahea-kampuksella järjestettävään tapahtumaan on tulossa osallistujia koko perheen kera, mikä ilahduttaa tapahtuman järjestäjiä. -Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua paikallisiin työnantajiin ja heidän tarjoamiin työmahdollisuuksiin. Tapahtuma on tarkoituksella järjestetty tiistai-iltapäivänä, siitä on sitten hyvä siirtyä Lieksan kesätapahtumien, esimerkiksi Lieksan ravien ja Vaskiviikon konserttien pariin, Saastamoinen sanoo.

 

Lisätietoja   

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, Lieksan kaupunki

susanna.saastamoinen@lieksa.fi / p. 040 1044 009

 

Raija Schroderus, projektipäällikkö, Kohti työtä ja koulutusta -hanke

raija.schroderus@lieksa.fi/ p. 040 1044 312