Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Публикатор

angle-left Myrsky koetteli jälleen Lieksan aluetta keskiviikkoiltana

Myrsky koetteli jälleen Lieksan aluetta keskiviikkoiltana

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedotti, että pelastuslaitoksella oli kiireinen keskiviikkoilta Lieksassa. Pelastuslaitos hälytettiin maastopaloon klo 18.05 Särkkäjoentielle. Todennäköisesti edellisen yön ukkonen oli sytyttänyt maastoa palamaan noin hehtaarin alueella. Rankkasade viimeisteli pelastuslaitoksen sammutustyön illalla, paikalla oli kolme pelastuslaitoksen yksikköä.

Ukkosrintaman saapuessa puita kaatui tielle useassa paikassa Lieksassa. Viensuuntiellä puita oli kaatunut noin 20 kappaletta. Hattuvaarantiellä pelastuslaitos raivasi kahteen otteeseen puita yhteensä 7 kappaletta. Ruunaantiellä ja Neitikoskentiellä puita oli kaatunut 11 kpl, joista yksi sähkölinjalle. Joensuuntiellä puu oli kaatunut kantatielle ja ohikulkija oli ehtinyt raivata puun pois. Ukkonen aiheutti myös yhden automaattihälytyksen. 

Rakennuksen kellareihin tulvi vettä mm. terveysasemalla sekä kolmessa muussa kohteessa. Lisäksi Simo-Hurtankadulla hulevesiviemärit eivät ehtineet vetää sadevesiä kovimman sateen aikana. Maastopalon alku havaittiin ohikulkijan toimesta Nurmijärvellä ja hänen tekemä alkusammutus oli tehokasta, pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi varmistaa sammuminen.

Puita kaatui rakennuksen päälle Kolilla ja Timitrassa. Rakennukset kärsivät lieviä vahinkoja.

Kaikkiaan Lieksan alueella tehtäviä oli 17, joista yksi Kolin alueella.

Lieksan alueella tehtäviä hoitamassa oli yksiköitä seuraavasti: Koli 1, Lieksa 5 yksikköä, Vieki 2 yksikköä, Nurmes 2 yksikköä.

Pohjois-Karjalan häiriökartan mukaan torstaiaamuna oli sähköttömiä talouksia vielä noin 100.