Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Публикатор

angle-left Kolin vaikutusalueen strateginen yleiskaava 2040+ hyväksymisvaiheessa

Kolin vaikutusalueen strateginen yleiskaava 2040+ hyväksymisvaiheessa

Kolin vaikutusalueen strateginen yleiskaava 2040+ on edennyt hyväksymisvaiheeseen, ja Lieksan kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa maanantaina 20.12. Kolin vaikutusalueen STRYK 2040+ laaditaan yhdessä Juuan kunnan kanssa, ja Juuan kunnanvaltuusto hyväksyi kaavan osaltaan 15.12.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on tyytyväinen kaavaprosessin etenemiseen. -Nyt valtuustojen päätöksillä vahvistettava kaavaratkaisu ilmentää maankäytön yleisiä tavoitteita, joita Kolin iso kuva 2050 ja Kolin matkailuvisio 2050 -asiakirjoissa on asetettu alueen kehittämiselle, Määttänen toteaa.

Kaavaehdotus oli nähtävillä 7.10.-8.11.2021 Lieksassa ja Juuassa, jona aikana siitä jätettiin 13 viranomaislausuntoa ja neljä osallisen / maanomistajan muistutusta. Strategisen kaavan ja samaan aikaan laadinnassa olevan Koli-Ahmovaaran osayleiskaavan Juuan ja Lieksan yhteiset yleisötilaisuudet ja esittelyt pidettiin 10.11. Kolilla Luontokeskus Ukossa.

Ehdotusvaiheen palautteesta valtaosa kohdistui Lieksan puolelle. Lausuntojen ja muistutusten perusteella ei kaavaehdotukseen tehty enää merkittäviä muutoksia, mutta Ahmovaaran kohdalla valtatien länsipuolen työpaikkarakentamisen kehittämisalueita tarkennettiin vähäisesti ELY-keskuksen lausunnon ja yhtä aikaa laadittavana olevan osayleiskaavan tarkentuneiden tavoitteiden perusteella. Strateginen kaava ei ohjaa suoraan rakentamista, mutta on oikeusvaikutteisilta osiltaan yleis- ja asemakaavoja ja tulevaa Kolin vaikutusalueen yleispiirteistä kehittämistä ohjaava kaava.

 

Lisätietoja:

Jukka Haltilahti, maankäyttöpäällikkö (lomalla 21.-31.12.2021)

p. 040 1044 840

 

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001

Kolme moottoripyöräilijää risteyksessä. Tieviitassa teksti