Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Публикатор

angle-left Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi kuutisensataa joulukorttia Lieksassa

Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi kuutisensataa joulukorttia Lieksassa

Suomen iloisin ja suurin joulukorttikampanja keräsi 596 joulukorttia ikääntyneille Lieksassa. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 8.11.–7.12.2021 yhtä aikaa 113 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Lieksassa kerätyt kortit jaetaan perille yhteistyössä Siun soten, Lieksan Tukipiste ry:n sekä yksityisten lieksalaisten palvelukotien kanssa.

-Kampanjaan osallistuttiin Lieksassa nyt toista kertaa ja kyllähän kertyneiden korttien määrä on tänäkin vuonna erittäin ilahduttava. Tällä kertaa kampanja herätteli myös uusia yhteisöjä mukaan, esimerkiksi Lieksan seurakunta ja 4H-yhdistys osallistuivat korttien tekemiseen yhdessä nuorisotoimen kanssa, kertoo kampanjasta Lieksan kaupungin viestintäsihteeri Heli Turpeinen. -Yhteisöllisyys ja lähimmäisistä välittäminen ovat kyllä nähtävissä tällaisissa tempauksissa. Lieksan ikäihmisiä muistettiin tänäkin vuonna esimerkiksi Pirkanmaalta ja Pohjois-Savosta lähetetyillä korteilla paikallisten korttien lisäksi, Turpeinen kertoo. 

Toista kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi kaikkiaan 110 000 joulukorttia ikääntyneille. Tavoitteena oli kerätä 90 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin sekä terveyskeskusten vuodeosastoille. Kortteja on lähetet­ty monilta kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.
Lähetettyjen joulukorttien määrä ja kampanjasta saamamme palaute kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia lähimmäisiä, kokea yhteisöllisyyttä sekä antaa ja saada joulumieltä, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.
Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa.
Korttikeräykseen osallistuivat kaikenikäiset, ja monelle perheelle tai yhteisölle osallistumisesta on tullut jo perinne. Kampanjan suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui myös puolisonsa Jenni Haukion kanssa korttikeräykseen.
Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Nonna Lemola-Palm Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 113 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: siskotjasimot.fi/joulupostia

 

"Kiitos, kun lähetit kanssamme joulupostia ikäihmisille. Jaoimme jouluiloa yhdessä 113 paikkakunnalla. Kiitos, kun olit mukana ja kosketit kortilla." siskotjasimot.fi/joulupostia   

 

 

Lisätiedot:

Lieksan kaupunki, viestintäsihteeri Heli Turpeinen heli.turpeinen@lieksa.fi / 040 1044 686
Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 0505453145
Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Nonna Lemola-Palm nonna.lemola-palm@siskotjasimot.fi / 044 244 3267