Rakennusvalvonnan infokuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

24.11.2021 Uudistettu Lupapiste julkaistaan 24.11.2021

11.8.2021  Rakennuskannan selvitystyö käyntiin Lieksassa

 

Rakennusvalvonta on siirtynyt kokonaan sähköiseen arkistointi- ja lupakäsittelyyn

Rakentamisen lupien hakeminen tehdään osoitteessa: www.lupapiste.fi

Sähköinen järjestelmä helpottaa luvanhakua. Luvanhakija pystyy pyytämään tarvitsemiaan ennakkolausuntoja, esittelemään luonnosvaiheen suunnitelmia sekä jättämään hakemuksensa täysin oman päivittäisen aikataulunsa mukaan, ilman erillistä palveluaikaa varaamatta. Lisäksi sähköinen järjestelmä mahdollistaa lupavaiheen naapurikuulemisen suoraan järjestelmän kautta.

Sähköinen lupakäsittely parantaa tiedonkulkua luvanhakijan, suunnittelijoiden sekä viranomaisen välillä luvanhaku- ja rakentamisvaiheen aikana. Sähköisen järjestelmän kautta luvanhakija pystyy seuraamaan rakennushankkeensa etenemistä, työnjohtajien hyväksymistä, katselmusten suorittamista sekä katselmusmerkintöjä.

Sähköisessä järjestelmässä on myös mahdollista käydä hankkeeseen liittyvää vapaata keskustelua siten, että sama tieto kulkee suoraan kaikille hankkeeseen liitetyille osapuolille.
 

Pikaopas Lupapisteen käyttöön.

 

Lupapiste Kauppa - osta luvat verkosta

Lupapiste Kauppa on verkossa toimiva asiointipalvelu, josta voi ostaa rakennusvalvonnan arkistoon tallennettuja rakennuspiirustuksia. Näitä ovat pääpiirustukset ja erityissuunnitelmat (KVV-, IV- ja rakennesuunnitelmat). Kaupassa voit hakea dokumentteja osoitteella, VTJ-PRT:llä, kiinteistötunnuksella tai suoraan kartalta.Maksaminen pankki- tai luottokortilla, verkkopankissa tai laskulla.

 

Lupapiste kauppaa voivat käyttää:

Henkilöasiakkaat
Yritys- ja yhteisöasiakkaat
 

Asian käsittelyn eteneminen Lupapiste Kaupassa:

1. Valitse kunta

2. Hae haluamasi kohde

3. Esikatsele ja siirrä haluamasi dokumentit ostoskoriin

4. Maksa ostokset

5. Saat sähköpostiisi latauslinkin, joka on voimassa 30 päivää

6. Lataa ostetut dokumentit, pdf-dokumentteja

7. Saat sähköpostiisi kuitin tekemistäsi ostoksista, josta selviää myös alv-erittely

 

Sähköisestä arkistosta löytyy tällä hetkellä dokumentteja joulukuusta 2017 alkaen. Kaikkia asiakirjoja ei ole vielä tämänkään ajankohdan jälkeen arkistoitu. Mikäli palvelusta ei löydy haluttuja dokumentteja, voi niitä  tiedustella rakennusvalvonnasta:

p. 040 1044 792 tai sähköpostitse eeva-liisa.lehikoinen@lieksa.fi tai eeva.kettunen@lieksa.fi.Käytön opastusta ja muuta neuvontaa tarjoaa Lupapisteen tekninen tuki osoitteessa https://tuki.lupapiste.fi sekä tuki@lupapiste.fi.

Lupapiste Kauppa on Cloudpermit Oy:n kehittämä ja ylläpitämä sähköisesti arkistoitujen rakennuslupa-aineistojen verkkokauppa

 

Lupapiste.fi palvelu

Lieksan rakennusvalvonta

Lieksan rakennusvalvonta

Sarkkinen Jorma Rakennustarkastuspäällikkö Pielisentie 3, 81700 Lieksa p. +358 40 1044 790 jorma.sarkkinen@lieksa.fi
Pyykkö Jari Tarkastusinsinööri Pielisentie 3, 81700 Lieksa p. +358 40 1044 791 jari.pyykko@lieksa.fi

PTV-sisältö

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

Lieksan kaupungin rakennusvalvonnan asiakirjoja voi tiedustella rakennusvalvonnan toimistosta.

Toimi näin

Piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin voi tutustua rakennusvalvonnassa ennakkoon sovittuna aikana. Arkiston asiakirjoja voi tarvittaessa kopioida arkistossa, mutta niitä ei saa ulkopuolelle lainaan.


Yhteystieto: eeva-liisa.lehikoinen@lieksa.fi

Taustakuvaus

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.


Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Maksullisuuden tiedot


Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Puhelinasiointi

Palvelupaikat