Auringonkukka

Navigaatiovalikko

Auringonkukka

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Perusopetuslakia on muutettu 1.1.2015 voimaan tulleella lailla (1040/2014) siten, että esiopetus muuttuu velvoittavaksi.  Lapsen on osallistuttava oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Lieksassa esiopetusta järjestetään päivähoidon esiopetusryhmissä ja kouluilla.

 

Esiopetukseen ilmoittautuminen 2023

Vuonna 2023 esiopetusikäisiä ovat 2017 syntyneet lapset. Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella tai paperilomakkeella 2. - 28.2.2023,linkit löytyvät sivun alaosasta. Paperilomakkeita on saatavana myös päiväkodeissa, kouluissa ja kaupungintalolla (Pielisentie 3, 3.krs). Paperilomakkeen palautusosoite on Lieksan kaupunki, kaupungintalo/Pirjo Oinonen, PL 41, 81701 Lieksa (käyntiosoite: Pielisentie 3, 3.krs).


Esiopetuspaikat

Esiopetusta järjestetään sekä kouluilla että päiväkodin ryhmissä. Päiväkodin ryhmien esiopetuspaikat on ensisijaisesti tarkoitettu niille lapsille, jotka tarvitsevat esiopetuksen lisäksi myös täydentävää varhaiskasvatusta.

Erilliset esiopetusryhmät:

  • Keskuskoulu, Moisionkatu 15 (erillinen esiopetusryhmä)
  • Partalanmäen päiväkodin esiopetus, Esikot, Moisionkatu 15 (varhaiskasvatusta täydentävä esiopetus)
  • Partalanmäen päiväkodin esiopetus, Kielot, Moisionkatu 15 (varhaiskasvatusta täydentävä esiopetus)
  • Kolin koulu (yhdysluokkamuotoisena)

 

Tutustumispäivä

Tutustuminen omaan esiopetuspaikkaan järjestetään esiopetuksen aloittaville keskiviikkona 10.5.2023 klo 8.00 - 10.00. Huoltajat vastaavat tutustumispäivän kuljetuksista. Muutoksista ilmoitetaan erikseen.

 

Varhaiskasvatus esiopetuksen lisäksi
Jos esiopetukseen tuleva lapsi tarvitsee myös varhaiskasvatusta, hoitopaikkaa haetaan täyttämällä erillinen hakemus. Ennestään varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta hakemusta ei tarvitse täyttää, mikäli varhaiskasvatuksen tarve pysyy ennallaan.        

Varhaiskasvatukseen liittyviä tietoja antaa päiväkotien johtaja Eija Heikkinen p. +358 40 1044 144 ja varhaiskasvatusjohtaja Tuula Rantala p. +358 40 1044 128.

 

Esiopetukseen ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella Miunpalvelut.fi -palvelussa
 

Tulostettava hakemuslomake