Työ ja yrittäjyys pääkuva

Navigaatiovalikko

Työ ja yrittäjyys

Työ ja yrittäjyys

Tervetuloa Lieksaan - uudistuvaan, energiseen ja rohkeaan menestyjien seutukaupunkiin!

Täällä on hyvä asua ja elää sekä yrittää. Lieksassa on kattavat palvelut, laaja kaupallinen tarjonta ja monipuolinen, kehittyvä ja kansainvälinen yrityskanta.


Lieksa tunnetaan myös upeasta luonnostaan ja metsistään. Matkailu onkin merkittävä elinkeino Lieksassa – meillä on Koli ja Ruunaa sekä useita kymmeniä matkailualan yrityksiä. Kaupungissa toimii myös vahvoja puunjalostusalan yrityksiä. Kaupungin suurin yksityinen työnantaja on Pankaboard Oy, jonka 180 työntekijää valmistaa erikoiskartonkeja maailman markkinoille. Metsäsektoriin kuuluva Green Fuel Nordic Lieksa Oy valmistelee biojalostamon rakentamista.  Vahva metsätoimija on myös Binderholz Nordic Oy, itävaltalainen perheyritys, joka osti vuonna 2016 Vapon sahat Lieksasta ja Nurmeksesta ja kehittää nyt voimakkaasti toimintaansa.

Puun ohella elintarviketeollisuus on merkittävä ja kasvava työllistäjä Lieksassa. Alan yritykset ovat erikoistuneita - esimerkiksi Porokylän Leipomo Oy ja Perhekokki tunnetaan gluteiinittomista herkuistaan. Lieksan Laatuherkut Oy puolestaan on tunnettu laadukkaista ja räätälöidyistä erikoiselintarvikkeistaan, kuten maustevoit, sulatejuustot, pashat ja juuressoseet. Kaikkia näitä Lieksassa toimivien elintarvikeyritysten tuotteita syödään ympäri maata – ei siis äitien tekemää ruokaa, vaan lieksalaisten kokkaamaa ja leipomaa!


Lieksan kaupungissa toimii myös elinkeinopiiri, jossa on mukana eri yritysten ja yhdistysten edustajia. Elinkeinopiiri kokoontuu säännöllisesti. Kaupungin puolelta edustajina elinkeinopiirissä ovat kaupunginjohtaja, elinvoimajohtaja sekä kaupunginhallituksen edustaja.
 

Lieksalaisia yrityksiä ja yhdistyksiä

Kunnat ja yrittäjyys - Yrittäjät.fi

Lieksan Kehitys Oy

Lieksan yritystoimintaa esittelvä video

Suomi.fi palvelun yritysosio

Työ ja yrittäjyys yhteystiedot

Yhteystiedot

Saastamoinen Susanna Elinvoimajohtaja Lieksan kaupunki, Pielisentie 3, 81700 Lieksa p. +358 40 1044 009 susanna.saastamoinen@lieksa.fi
Määttänen Jarkko Kaupunginjohtaja Lieksan kaupunki, Pielisentie 3, 81700 Lieksa p. +358 40 1044 001 jarkko.maattanen@lieksa.fi

Yrittäjäjärjestöt

Yrittäjäjärjestöt

Lieksan Yrittäjät ry Pj. Lehikoinen Taisto p. +358 45 8908 881 taisto.lehikoinen@lieksa.fi
Lieksan Naisyrittäjät ry Pj. Kiiskinen Taina p. +358 50 5862 210 taina@tstyle.fi