Museon kuva

Navigaatiovalikko

Pielisen museo

Pielisen museo

Pielisen museo sijaitsee kauniissa Lieksanjoen maisemissa Pappilanniemessä. Museon näyttelyt kertovat Pielisen Karjalan ja erityisesti Lieksan ja Pielisjärven historiasta. Paikallisen rakennusperinteen ja historian lisäksi museon painopisteenä on vanhemman metsätyökulttuurin tallentaminen.

Museon päärakennus on ympäri vuoden avoinna ja siellä on kattavan perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Kesäisin avoinna on suuri ulkomuseo, jossa on mm. kolme pihapiiriä rakennuksineen eri vuosisadoilta, Myllytermä, metsä- ja uittotöitä esittelevä Savotaranta, jyvämakasiini, vankitupa, partiomaja ja maatalousosasto.

 

------------------------


  

Pielisen museo on suljettu ajalla 1.1.-14.5.2024 päärakennuksen remontin ja uudisrakentamisen vuoksi.

Kesäkaudella (15.5.–15.9.2024) ainoastaan ulkomuseo on avoinna.

Katso tarkemmat tiedot pääsymaksuista tästä.

 

------------------------

Muutokset palvelutarjonnassa

Joulukuussa 2023 on käynnistynyt Pielisen museon uuden päärakennuksen rakentaminen. Tähän liittyen pyydämme huomioimaan seuraavat muutokset museon palveluissa:

-Kesäkaudella (15.5.–15.9.2024) ainoastaan ulkomuseo on avoinna.

-Pielisen museo on suljettu ajalla 1.1.-14.5.2024 päärakennuksen remontin ja uudisrakentamisen vuoksi.

-Kuva- ja kotiseutuarkisto ja tietopalvelu ovat suljettuna toistaiseksi. Kuva-arkisto ja tietopalvelu avataan, kun kokoelmat on saatu siirrettyä väistötiloihin. Tiedotamme viestintäkanavissamme tarkemmasta avautumisajankohdasta myöhemmin.

-Pielisen museon kokoelmien kuvia voi edelleen tutkia osoitteessa kantapuu.finna.fi, jossa olevaa aineistoa voi käyttää vapaasti.


-Katso lisätietoa, kuten yhteis- ja kausilippujen hinnat sekä ryhmäopastusten hinnat, täältä.

 

 

Museokohteet Pohjois-Karjalassa

 https://pohjoiskarjalanmuseo.fi/pohjois-karjalan-museokohteet

 

 

 

Pielisen museon facebook

PTV-sisältö

Museopalvelut

Pielisen museo on monipuolinen ulkomuseo, joka sijaitsee Lieksan keskustan lähellä (Pappilantie 2). Alueelta löytyy mm. vanhoja pihapiirejä, laaja metsätyöosasto Savotaranta metsätyöhön liittyvine rakennuksineen, myllyjä, vankitupa, partiomaja ja suuri kunnan jyvämakasiini. Museon päärakennuksessa on paikallishistoriaa esittelevä perusnäyttely ja kesäisin avoinna oleva viihtyisä kahvila.


Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen (1915-2001) taiteilijakoti, ateljee, galleriakahvila sekä Eva Ryynäsen suunnittelema Paaterin kirkko sijaitsevat Vuonisjärvellä noin 27 kilometrin päässä Lieksan keskustasta. Tämä luonnonkauniissa ympäristössä oleva kohde muodostaa vaikuttavan kokonaisuuden, jossa taiteilijan kädenjälki näkyy vahvana.

Palvelupaikat

  • Paateri
  • Paateri 21
  • 81560 Vuonisjärvi