Museon kuva

Navigaatiovalikko

Pielisen museo

Pielisen museo

Pielisen museo sijaitsee kauniissa Lieksanjoen maisemissa Pappilanniemessä. Museon näyttelyt kertovat Pielisen Karjalan ja erityisesti Lieksan ja Pielisjärven historiasta. Paikallisen rakennusperinteen ja historian lisäksi museon painopisteenä on vanhemman metsätyökulttuurin tallentaminen.

Museon päärakennus on ympäri vuoden avoinna ja siellä on kattavan perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Kesäisin avoinna on suuri ulkomuseo, jossa on mm. kolme pihapiiriä rakennuksineen eri vuosisadoilta, Myllytermä, metsä- ja uittotöitä esittelevä Savotaranta, jyvämakasiini, vankitupa, partiomaja ja maatalousosasto.

 

------------------------


  

PIELISEN MUSEO ON KIINNI TULEVAN PÄÄRAKENNUKSEN RAKENTAMISEN VUOKSI 1.9.2023 ALKAEN

Muutokset palvelutarjonnassa

Syksyllä 2023 käynnistyy Pielisen museon uuden päärakennuksen rakentaminen. Tähän liittyen pyydämme huomioimaan seuraavat muutokset museon palveluissa:

-Muutosta johtuen ainoastaan Pielisen museon ulkomuseoalue on kesäkaudella 2023 avoinna yleisölle. Ulkoalue on avoinna päivittäin 31.8.2023 asti. Syys-lokakuussa opastamme ryhmiä ulkomuseoon ainoastaan tilauksesta.

-Museon perusnäyttelytilat on suljettu kesällä 2023

-Kuva- ja kotiseutuarkisto ja tietopalvelu ovat suljettuna toistaiseksi. Kuva-arkisto ja tietopalvelu avataan, kun kokoelmat on saatu siirrettyä väistötiloihin. Tiedotamme viestintäkanavissamme tarkemmasta avautumisajankohdasta myöhemmin.

-Pielisen museon kokoelmien kuvia voi edelleen tutkia osoitteessa kantapuu.finna.fi, jossa olevaa aineistoa voi käyttää vapaasti. 

 

Tervetuloa!

 

Lisätietoa:

Katso lisätietoa, kuten yhteis- ja kausilippujen hinnat sekä ryhmäopastusten hinnat, täältä.

 

 

Museokohteet Pohjois-Karjalassa

 https://pohjoiskarjalanmuseo.fi/pohjois-karjalan-museokohteet

 

 

 

Pielisen museon facebook

PTV-sisältö

Museopalvelut

Pielisen museo on monipuolinen ulkomuseo, joka sijaitsee Lieksan keskustan lähellä (Pappilantie 2). Alueelta löytyy mm. vanhoja pihapiirejä, laaja metsätyöosasto Savotaranta metsätyöhön liittyvine rakennuksineen, myllyjä, vankitupa, partiomaja ja suuri kunnan jyvämakasiini. Museon päärakennuksessa on paikallishistoriaa esittelevä perusnäyttely ja kesäisin avoinna oleva viihtyisä kahvila.


Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen (1915-2001) taiteilijakoti, ateljee, galleriakahvila sekä Eva Ryynäsen suunnittelema Paaterin kirkko sijaitsevat Vuonisjärvellä noin 27 kilometrin päässä Lieksan keskustasta. Tämä luonnonkauniissa ympäristössä oleva kohde muodostaa vaikuttavan kokonaisuuden, jossa taiteilijan kädenjälki näkyy vahvana.

Palvelupaikat

  • Paateri
  • Paateri 21
  • 81560 Vuonisjärvi