Navigation Menu

Asset Publisher

angle-left Lieksassa otetaan käyttöön uusia rajoitustoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi joulukuun alusta lähtien (30.11.2020)

Lieksassa otetaan käyttöön uusia rajoitustoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi joulukuun alusta lähtien (30.11.2020)

Lieksassa nousuun lähteneiden koronatartuntojen seurauksena kaupungissa otetaan käyttöön tiukempia rajoituksia viruksen leviämisen estämiseksi. Kaupungin valmiusryhmä kokoontui maanantaina 30.11.2020 ja päätti sulkea osan kaupungin toiminnoista sekä julkisista tiloista joulukuun alusta lähtien.

-Tilannekuva näyttää muodostuvan huolestuttavammaksi verrattuna aikaisemmin syksyllä Lieksassa olleeseen koronaryppääseen, ja siksi nyt halutaan tehdä toimenpiteitä mieluummin hieman etuottoisesti kuin jälkijunassa, toteaa valmiusryhmän puolesta kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. -Aikaisemmin meillä oli selkeästi yksi, vaikkakin isompi, rypäs, jossa altistuneet pystyttiin helposti jäljittämään ja tartuntaketjut nopeasti katkaisemaan. Nyt puolestaan on todennäköisesti kyse useammasta ketjusta, joita osin vielä selvitellään, ja siksi valmiusryhmässä tultiin siihen tulokseen, että toimenpiteisiin ryhdytään välittömästi, Määttänen tarkentaa tilannetta.

Ihmisten liikkuminen ja matkustelu eri paikkakuntien välillä kasvattaa väistämättä riskiä viruksen leviämisestä, ja se on nähtävissä myös nyt Lieksassa esiin tulleista tartunnoista. Valmiusryhmä esittää vahvan toiveen, että tässä tilanteessa vältettäisiin kaikkea sellaista liikkumista ja matkustamista, mikä ei ole aivan välttämätöntä. Harkintaa on syytä käyttää erityisesti niillä alueilla, missä koronatilanne on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. 

Rajoitustoimenpiteinä osa toimipaikoista ja toiminnoista suljetaan kokonaan, osassa toimintaa jatketaan sovelletuilla toimenpiteillä. Rajoitustoimenpiteet ovat voimassa 1.-8.12.2020.

 

Suljettavat toimipisteet ja toiminnot ovat:

  • liikuntakeskus Liehu ja uimahalli
  • jäähalli Lieksa-areena
  • koulujen liikuntasalit iltakäytön osalta
  • Kulttuurikeskuksen Brahe-Sali
  • kansalaisopiston ja Kohtaamispaikan toiminta
  • Työllisyyspalvelujen Vauhdittamo suljetaan yleisölle avoimelta toiminnalta, mutta ryhmätoiminta sekä toiminta ajanvarauksella jatkuvat pienryhmissä.

 

Mukautettuja toimintoja otetaan käyttöön seuraavasti:

  • Kaupunginkirjaston pikalainauspalvelu (varattujen kirjojen lainaaminen sekä palautuspalvelu) on käytössä, mutta kirjastoon ei voi jäädä oleskelemaan. Lehtisali ja ryhmätilat suljetaan.
  • Myös kirjastoauto toimii pikapalveluperiaatteella, ja lainauksen osalta pyritään ennakkovarauksiin. Autossa kerrallaan voi asioida enintään 4 asiakasta (rajoitus ei koske varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ryhmiä).
  • Kaupungintalolla asiointi ajanvarauksen kautta (p. 040 1044 710 / asiakaspalvelu@lieksa.fi)
  • Pielisen Museo jatkaa toimintaa Aluehallintoviraston yleisötilaisuuksille asetettujen rajoitusten mukaisesti.

 

Opetus- ja nuorisotoiminta

Toisen asteen kouluihin astuu voimaan maskisuositus.

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen toiminta jatkuu normaalisti, toimipaikoissa on voimassa vierailukielto, eli ulkopuolisten ihmisten vierailut eivät ole toimipaikoissa sallittuja.

Nuorisokahvila Nuokkari jatkaa toimintaa Aluehallintoviraston yleisötilaisuuksille asetettujen rajoitusten mukaisesti.

 

Ikäihmisten asumispalvelujen vierailut ajanvarauksella

On toivottavaa, että ikäihmisten luona vierailijat ilmoittavat vierailuistaan etukäteen, että tapaamiset saadaan järjestettyä mahdollisimman jouhevasti ja turvallisesti. Ajanvaraus helpottaa tarvittavien järjestelyjen tekemisessä.

 

Koronaohjeiden noudattaminen ensisijaisen tärkeää

Lieksan valmiusryhmä haluaa edelleen muistuttaa ihmisiä siitä, että tuttujen koronaohjeiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää tässä tilanteessa. Turvavälien pitäminen, hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvomaskien käyttäminen sekä Koronavilkku-sovelluksen asentaminen puhelimiin auttavat tehokkaasti estämään koronaviruksen leviämistä.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan erityisesti niissä tilanteissa, kun turvavälien pitämistä ei voida taata tai käytetään julkista liikennettä, kuten Lieksan alueella toimivaa kimppakyytipalvelua.

 

Yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajoitus voimassa 6.12. saakka

Aluehallintovirasto asettama kokoontumisrajoitus Lieksassa on voimassa 6.12. saakka. Rajoitus kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kaksikymmentä (20) henkilöä.

 

Valmiusryhmän seuraava kokoontuminen on viimeistään 7.12. klo 13, jolloin tarkastellaan rajoitustoimenpiteiden riittävyyttä ja mahdollista jatkoa.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

Lisätietoja:
Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001