Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksan Mähkönsillan asemakaavasta haettu valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta

Lieksan Mähkönsillan asemakaavasta haettu valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta

Korkeimmalta hallinto-oikeudelta on haettu valituslupaa Itä-Suomen hallinto-oikeuden 9.6.2022 tekemään päätökseen, jolla hallinto-oikeus hylkäsi Lieksan Mähkönsillan asemakaavan muutoksesta ja laajennuksesta tehdyt valitukset. Lieksan kaupungin korkeimmalta hallinto-oikeudelta saamien tietojen mukaan valituslupaa on hakenut Lieksan kulttuuriperinnön tuki ry. 

Mähkönsillan asemakaavan muutos ja laajennus (ns. kaarisillan kaava) koskee Lieksanjoen ylittävän vanhan sillan purkamista ja uuden sillan rakentamista sen tilalle. Lieksan kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavan 20.12.2021. Kaupunginvaltuuston päätöksestä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen valitti Lieksan kulttuuriperinnön tuki ry:n lisäksi Museovirasto. Hallinto-oikeuden päätökseen voi hakea muutosta valittamalla ainoastaan, mikäli korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan. Valitusaika Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätökseen umpeutui alkuviikosta.

Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen kertoo, että kaupunki ei vielä ota kantaa valituksen sisältöön, koska ei ole ehtinyt tutustua siihen. -Olemme selvittäneet korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyprosessia valitusluvan ja varsinaisen valituksen käsittelyn osalta, Saastamoinen kertoo. -Valituksen käsittely tehdään yhdessä käsittelyssä eli ymmärtääksemme ensin päätetään, myönnetäänkö valituslupa, ja jos lupa myönnetään, käsitellään varsinainen valitus samalla. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan asioiden käsittelyaika on noin vuosi.

-Valitus on koko kaupungin näkökannasta erittäin harmillinen ja siirtää sillan rakentamisen aloittamista edelleen eteenpäin, Saastamoinen harmittelee. -Mitä pidemmälle asian lopullinen ratkaisu venyy, sitä suuremmaksi muodostuvat riskit sillan sulkemisesta pois myös kevyen liikenteen käytöstä. Lieksan kaupunki tulee omalta osaltaan kiirehtimään korkeimman oikeuden käsittelyaikataulua.

-Kuntatekniikkaliikelaitos jatkaa valituksesta huolimatta uuden sillan suunnittelua suunnitelmien mukaisesti, ja valmistelee parhaillaan myös purkuluvan hakemista vanhalle sillalle, Saastamoinen summaa tämän hetken tilannetta.

 

Lisätietoja:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja

susanna.saastamoinen@lieksa.fi / 040 1044 009

Silta joen yläpuolella. Kaksi pyöräilijää ajaa sillalla.