Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksaan tulevien ukrainalaisten, tilapäistä suojelua hakevien henkilöiden asumisjärjestelyt

Lieksaan tulevien ukrainalaisten, tilapäistä suojelua hakevien henkilöiden asumisjärjestelyt

Lieksaan saapuu Ukrainasta Venäjän hyökkäyssotaa pakenevia henkilöitä kahden järjestelmän kautta. Lieksan kaupungilla ja Suomen Punaisella Ristillä on voimassaoleva kuntasopimus Ukrainasta tulevien henkilöiden sijoittumisesta Lieksaan, ja vastuu em. sopimuksen kautta paikkakunnalle tulevien henkilöiden asumispalveluihin liittyvistä järjestelyistä on Lieksan kaupungilla. Asumispalveluihin liittyviin järjestelyihin kuuluvat järjestelyt pitävät sisällään myös kuntalaisilta lahjoituksena saatavat erilaiset tavarat, kuten esim. huonekalut, kodinkoneet ja muut asumisessa tarvittavat käyttötavarat.

Kotokunta Oy on perustanut Lieksaan Maahanmuuttoviraston kanssa tekemänsä sopimuksen perusteella vastaanottokeskuksen, joka toimii ns. hajasijoitusperiaatteella, eli vastaanottokeskuksen kirjoille tulevat henkilöt asuvat vuokra-asunnoissa eri puolilla kaupunkia. Vastaanottokeskukseen tulevien henkilöiden asumisjärjestelyistä vastaa edellä mainitun periaatteen mukaisesti Kotokunta Oy.

Lieksan kaupunki ja Kotokunta Oy tekevät yhteistyötä Ukrainasta tulevien henkilöiden asumisjärjestelyissä ja kotouttamisessa. Kuntalaisilta kerättävien tavaralahjoitusten osalta kumpikin organisaatio tiedottaa erikseen tarpeista ja käytännön järjestelyistä. Lieksalaiset ovat jo tähän mennessä merkittävästi avustaneet ukrainalaisia pakolaisia mm. tavaralahjoitusten muodossa, ja nämä lahjoitetut tavarat ovat kaikkien paikkakunnalle saapuneiden, tilapäistä suojelua hakevien henkilöiden käytössä. Lieksan Tukipiste ry toimii sekä Lieksan kaupungin että Kotokunta Oy:n yhteistyökumppanina asumiseen liittyvien lahjoitustavaroiden jakelussa.

 

 

Lisätietoja:

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, Lieksan kaupunki

arto.sihvonen@lieksa.fi / 040 1044 101

                                                                

Juha Nevalainen, yksikön päällikkö, Kotokunta Oy

juha.nevalainen@kotokunta.fi / 050 5366 068