Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Korotuksia vesihuollon perusmaksuihin Lieksassa

Korotuksia vesihuollon perusmaksuihin Lieksassa

Lieksan kaupungin vesi- ja jätevesien perusmaksut nousevat 1.1.2023 alkaen. Hintamuutos johtuu muun muassa energiakustannusten noususta, inflaatiosta sekä ikääntyneen vesihuoltoverkoston saneeraamiseen vaadittavista investoinneista. Vesihuoltolain mukaan vesihuoltolaitoksen menot tulee kattaa perus- ja käyttömaksuilla.

Tavanomaisen omakotitalouden hintamuutos on 5,27 €/kk. Lieksan vesimaksut pysyvät hintamuutoksesta huolimatta edelleen edullisella tasolla koko maan keskiarvohintoihin verrattuna. Suomen ympäristökeskuksen Vesihuollon tietojärjestelmän mukaiseen vuoden 2021 keskihintatasoon verrattuna Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitoksen uudet hinnat (5,74 €/m3) ovat 16 % halvempia kuin koko maan keskiarvo (6,82 €/m3).

Maksujen korostuksesta päätti vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta 16.11.2022. Edellisen kerran taksoja ja palvelumaksuja on muutettu talvella 2020, ja uudet maksut tulivat voimaan vuoden 2021 alusta.

1.1.2023 voimaan tuleva hinnasto on saatavilla Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitoksen internetsivuilta osoitteesta www.lieksa.fi/vesihuolto. Uusi hinnasto toimitetaan myös kaikille asiakkaille seuraavan laskun yhteydessä

 

Lisätietoja:

Ville Nevalainen, vesihuoltopäällikkö

p. 040 1044 850 / ville.nevalainen@lieksa.fi

Lieksan vesihuollon logo