Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Itä-Suomen hovioikeus piti voimassa Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden päätöksen Kolin Lotuksen ja Lieksan kaupungin välisessä riita-asiassa

Itä-Suomen hovioikeus piti voimassa Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden päätöksen Kolin Lotuksen ja Lieksan kaupungin välisessä riita-asiassa

Kolin Lotus Oy vuokrasi Lieksan kaupungilta hotelli- ja pysäköintialueeksi tarkoitetun alueen Kolilla, suljettuna olevan kylpylärakennuksen vierestä. Lieksan kaupunki purki alueen vuokrasopimuksen siihen liittyvän rakentamisvelvoitteen toteutumattomuuden vuoksi. Kolin Lotus Oy haastoi Lieksan kaupungin oikeuteen riita-asiassa. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus antoi päätöksen 16.5.2023, ja hylkäsi kanteen kaikilta osin.

Kolin Lotus Oy haki valituslupaa Itä-Suomen hovioikeudelta käräjäoikeuden päätökseen ja se myönnettiin. Itä-Suomen hovioikeus on antanut päätöksen asiassa 21.12.2023, minkä mukaan Lieksan kaupungilla oli oikeus purkaa Kolin Lotuksen kanssa solmittu vuokrasopimus. Päätöksen mukaan käräjäoikeuden toukokuinen päätös jää voimaan.

Lieksan vt. kaupunginjohtaja Arto Sihvosen mukaan hovioikeuden päätöksen tuomiolauselma oli odotetun mukainen. -Hovioikeuden päätöksessä oli otettu selkeästi kantaa myös pyydettyyn pääkäsittelyyn siten, ettei sitä ole tarkoituksenmukaista pitää, sillä valituksessa ja vastauksessa esitetyn perusteella käräjäoikeuden suorittaman näytön arvioinnin oikeellisuudesta ei jää epäilystä.

-Prosessi on ollut pitkä ja harmillinen, mutta kaupungin näkökannasta on tärkeintä, että hotellitontti saadaan nyt takaisin markkinointiin, vt. kaupunginjohtaja summaa. -Tarvitsemme Kolin alueelle erilaisia majoitus- ja matkailupalvelutoimijoita, ja tämä tontti tuo hyvän lisän kaupungin tonttitarjontaan yrityksille.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaisesti Kolin Lotus Oy on velvollinen suorittamaan Lieksan kaupungille sopimukseen perustuvana korvauksena 32.133,30 euroa korkolain mukaisine korkoineen, maksamatonta maanvuokraa 1.734,46 euroa ajalta 1.1. – 26.2.2022 viivästyskorkoineen sekä Lieksan kaupungin oikeudenkäyntikulut käräjäoikeuskäsittelystä 24.403,36 euroa (alv 0%) viivästyskorkoineen. Lisäksi laskutetaan hovioikeuskäsittelystä aiheutuvat lakipalvelukustannukset, noin 4.400 euroa (alv 0 %).

Lieksan kaupunki lähtee perimään nyt annetun päätöksen perusteella käräjäoikeuden aiemmin määräämiä kustannuksia vastapuolelta. Itä-Suomen hovioikeuden päätökseen on mahdollista hakea lupaa korkeimmalta oikeudelta.

 

 

Lisätietoja:

 

Arto Sihvonen, vt. kaupunginjohtaja

arto.sihvonen@lieksa.fi / 040 1044 101

 

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, vt. maankäyttöpäällikkö

susanna.saastamoinen@lieksa.fi / 040 1044 009

Metsäinen maisema kuvattu ilmasta käsin. Sininen taivas.