Museon kuvaa

Navigation Menu

Tapahtumat Pielisen museolla

Täytä Pielisen museon kehittämiskysely ja ole mukana arvonnassa, jossa voi voittaa kahden hengen liput Koli Relax Spahan !

Haluamme tuottaa ikimuistoisia kokemuksia Pielisen museon kävijäille. Sen vuoksi keräämme tietoa Pohjois-Karjalan seudun asukkaiden ja matkailijoiden odotuksista Pielisen museota kohtaan. Osallistumalla kyselyyn olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa kahden hengen liput Koli Relax Spahan!

Palautteesi on meille arvokas!                      

Suomenkielinen kysely

Englanninkielinen kysely 

 

Tutustutaan entisajan esineisiin -työpaja koululaisille

Pielisen museo järjestää koululaisille suunnattuja vuosittain vaihtuvia kierroksia. Vuoden 2022 syksyn vaihtuvalla kierroksella oppilaat tutustuvat koskettamalla ja havainnoimalla entisajan esineisiin. Työpajassa oppilaat selvittävät miten eri esineitä voitiin käyttää ja mitä käyttöä niillä voisi olla nykyaikana. Työpajan kesto on noin 45 minuuttia. Työpaja soveltuu esikouluikäisistä 6.-luokkaan saakka. Työpajaan osallistuvan ryhmän maksimikoko on 20 osallistujaa.

Pielisen museoon on vapaa pääsy alle 18-vuotiaille. Oppilasryhmien mukana tuleville aikuisille on myös vapaa pääsy museoon.

Lieksan koulujen oppilasryhmiltä, jotka tulevat opettajansa johdolla ei peritä opastusmaksuja. Muiden paikkakuntien oppilasryhmille opastus- ja työpajamaksu on 40 €. Lisätietoja koululaisryhmien vierailusta Pielisen museolla.

 

Pielisen Pielisen museon päärakennuksen remonttihanke toteutuu osin uudisrakentamisena, osin peruskorjauksena

Lieksan kaupunginhallitus päätti 21.2.2022, että Pielisen museon päärakennuksen vaatima remontti suoritetaan osin peruskorjauksena ja osin uudisrakentamisena. Museon esineistön säilytystilat peruskorjataan nykyisistä näyttelytiloista ja yleisöpalvelu-, näyttely- sekä henkilöstötilat sijoitetaan uudisrakennukseen. Hankkeen kustannusarvio on noin 1,9 miljoonaa euroa. Tiedote luettavissa kokonaan tästä!

Tapahtumat Pielisen museolla

 

Tapahtumat Paaterissa

Tapahtumat Paaterissa

Tapahtumat Paaterissa