Auringonkukka

Navigation Menu

Auringonkukka

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Perusopetuslakia on muutettu 1.1.2015 voimaan tulleella lailla (1040/2014) siten, että esiopetus muuttuu velvoittavaksi.  Lapsen on osallistuttava oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Lieksassa esiopetusta järjestetään päivähoidon esiopetusryhmissä ja kouluilla.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella tai tulostettavalla paperilomakkeella, linkit löytyvät sivun alaosasta. Paperilomakkeita on saatavana myös päiväkodeissa, kouluissa ja kaupungintalolla (Pielisentie 3, 3.krs). Paperilomakkeen palautusosoite on Kaupungintalo/Pirjo Oinonen, PL 41, 81701 Lieksa (käyntiosoite: Pielisentie 3, 3.krs).

Esiopetuspaikat

Esiopetusta järjestetään sekä kouluilla että päiväkodin ryhmissä. Päiväkodin ryhmien esiopetuspaikat on ensisijaisesti tarkoitettu niille lapsille, jotka tarvitsevat esiopetuksen lisäksi myös täydentävää varhaiskasvatusta.

Erilliset esiopetusryhmät:

  • Keskuskoulu, Koulukatu 16, (erillinen koulun ryhmä; siirtyy syksyllä 2021 osoitteseen Moisionkatu 15)
  • Partalanmäen päiväkodin esiopetus, Koulukatu 16, 1.8.2021 alkaen Moisionkatu 15 (päivähoito + esiopetus)
  • Päiväkoti Oravan esiopetus, Oravatie 1 (päivähoito + esiopetus)

Yhdysluokkamuotoisena esiopetusta järjestetään

  • Kolin koululla

 

  • Tutustuminen omaan esiopetuspaikkaan järjestetään esiopetuksen aloittaville oppilaille ennen kouluvuoden alkua.

Varhaiskasvatus esiopetuksen lisäksi
Jos esiopetukseen tuleva lapsi tarvitsee myös varhaiskasvatusta, hoitopaikkaa haetaan täyttämällä erillinen hakemus. Ennestään varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta hakemusta ei tarvitse täyttää, mikäli varhaiskasvatuksen tarve pysyy ennallaan.        

Varhaiskasvatukseen liittyviä tietoja antaa varhaiskasvatuksen aluejohtaja Eija Heikkinen p. +358 40 1044 144 (kaupungin pohjoisosa) ja varhaiskasvatuksen aluejohtaja Elina Mikkola p. +358 40 1044 128 (kaupungin eteläosa).

 

Esiopetukseen ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella

Tulostettava hakemuslomake