Ruokahuollon kuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Kouluruoka ja ekologisuus -luento lukiolaisille

Keskiviikkona 24.10. keskuskoulun auditoriossa Lieksan kaupungin ruokahuollon päällikkö Mervi Liiten piti Kouluruoka ja ekologisuus -luennon lukion kolmannen vuoden opiskelijoille. Kestävästä kehityksestä puhutaan nykyisin paljon, mutta kaikki eivät vielä osaa yhdistää niin suurta prosessia arjen pikkuvalintoihin. Aiheesta keskusteleminen nuorison kanssa on tärkeää, koska heidän käsissä on maailmamme tulevaisuus ja muutosten välttämättömyyden ymmärtämisellä on erittäin iso merkitys. Luennossa käsiteltiin uusiutuvien luonnonvarojen ylikulutusta Suomessa ja maailmassa yleisesti sekä ruokapalveluiden ympäristövaikutukset. Mervi kertoi tavoista, millä Lieksan ruokahuolto pyrkii vaikuttamaan tilanteeseen. Esimerkiksi, ruoanlaitossa käytetään ympäristövastuullisia raaka-aineita, suositellaan paikallisia/lähialueiden tuotteita, keittiön puhdistusaineet on ympäristömerkittyjä. Aterioiden suunnittelussa muistetaan kestävän ruokalistasuunnittelun periaatteita: vähennä ilmastokuormitusta, vähennä ravinnekuormitusta, vähennä jätteitä. ”Suomalainen maksuton kouluruokailu on kansainvälisessä mittakaavassa ainutlaatuinen järjestelmä. Sen ideana on opettaa lapsia syömään oikein ja terveellisesti”, - Liiten sanoo.


Riverian, Lieksan koulutusyksikön opiskelijoita ”REKRYVIIKOILLA” 2018

Lieksan kaupungin ruokahuolto ja Lieksan koulutusyksikkö ovat tehneet jo monen vuoden ajan yhteistyötä oppilaiden suurtaloustyöhön tutustuttamisessa. Yhteistyö sai alkunsa siitä totuudesta, ettei suurtalous työhön hakeuduttu työssäoppimisjaksoille. Kynnystä alettiin madaltaa tutustumisjaksojen avulla, jotka ovat nyt muuntuneet ”rekryviikoiksi”.

”Rekryviikkojen” aikana on opiskelijoiden tarkoituksena näyttää osaamistaan ja asennettaan meille, jolloin heillä olisi mahdollisuus sijoittua vaikka lyhytaikaisiin sijaisuuksiin. Meillä on tälläkin hetkellä neljä opiskelijaa listoillamme eli nämä tilaisuudet ovat siis todella ”poikineet” työtarjouksia.   

Nuoret ovat toisen vuoden opiskelijoita ja kiertävät tuotantokeittiöllämme ja jakelukeittiöillä. Tällä kertaa he kiertävät tuotantokeittiön lisäksi Kuhmonkadun, Moisionkadun ja Koulukadun koulun keittiöillä.

”Rekryviikot” alkavat syysloman jälkeiseltä viikolta, 22.10. – 9.11.2018 ja kestävät siis kolme viikkoa. Heidän ohjaavana opettajanaan toimii Marjaana Saarelainen, joka tulee myös nähdyksi eri toimipisteissämme.

 

Yrittäjien herkkuja -teema

Lieksan kaupungin ruokahuolto toteuttaa kaupungissa toimivien yrittäjien kanssa teemapäivän, Yrittäjien herkkuja - teemalla, jonka ajankohta on Yrittäjän päivänä 5.9.

Teemapäivässä tuomme omalta osaltamme tietoisuuteen paikkakunnalla toimivia alan yrityksiä niin elintarvikkeiden valmistuksen kuin leipomoalankin puolelta. Järjestämme päivän jo kolmatta kertaa eri teemoilla ja näin olemme saaneet kivaa väriä kouluruokailun arkeen.

Lieksan Laatuherkut osallistuu uutena elintarvikkeita valmistavien yritysten joukosta ja toimii Rantalassa entisissä meijerin tiloissa. He ovat saaneet uuden tuotteen markkinoille, jota pääsevät ensi kertaa Lieksan koululaiset ja päiväkotien lapset maistelemaan. Kyseessä on yksittäispakattu pistaasijäätelö, joka on siis tehty Lieksassa.

Leipomoalalta Yrittäjien herkkuja - päivään osallistuu totuttuun tapaan Porokylän leipomo, kukkojen muodossa. Heiltä tarjolla on lanttu-, peruna- ja kasviskukkoja.

Myös Perhekokki tuo tuotteitaan esille päivässä ja tarjoaa broilerisalaattia ja kasvisruokailijoille juustosalaatin. Lisäksi Perhekokilta saamme allergisille mansikkarahkan jälkiruoaksi.

Eli todellisia herkkuja on tarjolla, joten tervetuloa ruokailemaan!

 

Ruokahuolto

Ruokahuolto

 

Ruokahuolto tuottaa ensiluokkaisia ateriapalveluja asiakkaille Lieksan kaupungin alueella. Ruokapalveluissa otetaan huomioon eri asiakasryhmät sekä tuotetaan palvelut asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Palvelut tukevat ja auttavat asiakkaita eri elämänvaiheissa.

Kouluissa ruokapalveluhenkilöstö huolehtii omalta osaltaan ruokailun sujuvuudesta, miellyttävästä ilmapiiristä ja hyvien tapojen edistämisestä.  

Ruokapalvelun toimintaan kuuluvat myös Kulttuurikeskuksen tilaus- ja vierastarjoilut. Tilaisuudet hoidetaan asiakkaan tilauksen ja toiveiden mukaisesti.

Keittiöt ovat joko valmistus- tai palvelukeittiöitä. Valmistuskeittiöt valmistavat lämpimät ateriat päivittäin myös palvelukeittiöihin. Oppilasaterioihin liittyvät yhteydenotot esim. tiedot allergioista voidaan antaa suoraan oman koulun keittiöhenkilökunnalle, joka toimittaa tiedon eteenpäin tuotantokeittiöön. Lisäksi voi ottaa yhteyttä myös ruokahuoltopäällikköön p. 04010 44015, mervi.liiten(at)lieksa.fi

 

Peruskoulujen ja lukion ruokalista

Peruskoulujen ja lukion ruokalista 2019 kevät

Päiväkotien ruokalista

Päiväkotien ruokalista 2019 kevät

PTV-sisältö

Kouluruokailu

Valmistamme keskuskeittiöllämme noin 1500 erilaista ateriaa päivässä. Erityisruokavalioita niistä on noin 1,7 %. Asiakkaitamme ovat päiväkodit, koulut ja lukio. Koulumme sijaitsevat Rantalassa, Moisionkadulla, Koulukadulla, Kuhmonkadulla ja Jamalissa. Kaupungillamme on lisäksi kaksi kyläkoulua, jotka sijaitsevat Kolilla ja Vuoniskylissä. Käytössämme on ruokatuotanto-ohjelma, josta saamme tietoomme ruokalajien energiamäärät ja voimme näin seurata ravitsemussuositusten toteutumista. Pyrimme ohjaamaan koululaisia lautasmalliannoksiin ja eri teemoilla luomme piristystä kouluvuoteen.

Lainsäädäntö
Puhelinasiointi
  • Ruokapalvelupäällikkö
  • Lieksan kaupungin ruokapalvelupäällikkö

Yrittäjien herkkuja -päivä 5.9

Ruokahuollon yhteystiedot

Yhteystiedot

Liiten Mervi Ruokahuoltopäällikkö Pielisentie 9-11, 81700 Lieksa p. 04010 44015 mervi.liiten(at)lieksa.fi

Kulttuurikeskuksen tilaustarjoilut p. 04010 44015 tai 04010 44256