Vesistöjen virkistyskäyttö

Navigaatiovalikko

Vesistöjen virkistyskäyttö

Vesistöjen virkistyskäyttö

 

Pielistä pitkin Kolille

Lieksa sijaitsee puhdasvetisen Pielisen rannalla. Pielinen on Suomen neljänneksi suurin järvi.


Kantosiipialus Suviexpress Pielisellä. Varaukset p. 0400 788142, p. 0400 788106
Aikataulut ja lisätiedot: koli.fi/risteilyt

 

Koskenlaskua ja retkeilyä Ruunaalla ja Jongunjoella

Ruunaalla on upeat kosket ja retkeilymahdollisuudet. Ruunaalla eri palveluntarjoajat järjestävät mm. koskenlaskua puu- ja kumiveneellä, rentoutumiskelluntaa sekä koskiuintia. Koskenlasku tapahtuu viiden kosken läpi. Ruunaa sijaitsee 35 km päässä Lieksan keskustasta. Ruunaan lisäksi myös Jongunjoella on ohjattuja kanootti- ja kajakkiretkiä.

Koskien äärellä voi myös rauhoittua retkeilemällä. Ruunaalla sijaitsee laavuja Siikakoskella, Horkkakankaalla (Siikakosken toisella puolella) ja Murrookoskella. Ruunaalla on myös kota, ja sijaitsee Kirppuvirran ja Neitikosken läheisyydessä.

Lisätietoa www.luontoon.fi ja www.ruunaa.eu

 

Kalastusta hyvissä kalavesissä

Hyvät kalustusvedet mahdollistavat monipuolisen kalastamisen, muun muassa Pielinen, Viekijärvi, Lieksanjoki, Ruunaa, ja Jongunjoki ovat erinomaisia kalastusalueita.

Muistathan noudattaa jokamiehenoikeuksia ja olla oikeudenmukainen kalastaja.

Alle 18-vuotiaan, 65 vuotta täyttäneen eikä henkilön, joka harjoittaa vain onkimista ja pilkkimistä tarvitse maksaa kalastuksenhoitomaksua. Maksuton yleiskalastusoikeus ei ole sallittua kuitenkaan lupa-alueen koski- ja virtapaikoilla. Muuten kaikkien muiden on suoritettava kalastuksenhoitomaksu maa- ja metsätalousministeriölle.

Kalojen alamitat, rauhoitusalueet ja -ajat sekä tietoa kalastusluvista saat:pielisenkalastusalue.nety, ruunaankalastusalue.fi ja kalapaikka.net.

 

Uimapaikkoja, -rantoja ja rantalentopalloa

Lieksassa on paljon uimapaikkoja, jossa viihtyy pidemmänkin aikaa. Satamassa on kaupungin ylläpitämä uimaranta ja lentopallokenttä. Honkalahdessa lentopallokenttää ylläpitää kyläyhdistys. Rantalentopallokentillä saa pelata lentopalloa veloituksetta. Muistathan kuitenkin antaa mahdollisuuden jokaiselle, että kaikki pääsevät osallistumaan peliin.

Suosittuja uimapaikkoja ja -rantoja ovat esimerkiksi: Uimalaitos,Timitranniemi, Satama, Honkalahti, Pankakoski ja Jamalinranta.

Näistä n.s. EU-uimarantoja ovat Timitranniemi ja Uimalaitos.