Navigaatiovalikko

Ajankohtaiset uutiset

Ajankohtaiset uutiset

Sisältöjulkaisija

angle-left Kirjastossa tapahtuu helmikuussa

Kirjastossa tapahtuu helmikuussa

Lieksan kirjaston lehtilukusalissa on helmikuun ajan esillä sarjakuvataiteilija Sanna Hukkasen Metsänpeitto –näyttely. Näyttelyssä on esillä Hukkasen sarjakuva- ja kuvitusoriginaaleja samannimisestä sarjakuva-albumista. Mukana on myös kirjaa varten tehtyjä luonnoksia sekä muutamia uusiakin teoksia. Näyttelyn teokset on toteutettu erilaisin kokeilevin tekniikoin, myös luonnonmateriaaleja hyödyntäen.

 

Näyttely avautuu lauantaina 2.2. kirjallisuustapahtuman myötä, jossa vieraina ovat sarjakuvataiteilija Sanna Hukkanen ja kulttuurintutkija Inkeri Aula. Esittelyssä on heidän yhteinen Metsänpeitto-sarjakuvateoksensa, joka kertoo metsästä ja puista sekä niihin liittyvästä kansanperinteestä, historiasta ja nykypäivästä. Kirja palkittiin vuoden 2018 Pohjois-Karjalan taidepalkinnolla. Teoksen yhdeksän sarjakuvaa lähestyvät puita erilaisista näkökulmista: mukana on paikallishistoria Kuhasalon metsälehmuksesta Pohjois-Karjalassa, Suuren tammen runon mukaelma karjalan kielellä Kalevalan alkuperäiskielen kunniaksi, metsäajattelun historiaa Vanhan haavan perspektiivistä sekä hirmuisia loitsuja pyhän pihlajan suojeluksessa.

 

Ymmärrys monimuotoisen metsän elintärkeästä arvosta on koko maailman yhteistä kulttuuriperintöä. Legenda metsänpeitosta kertoo metsän voiman vaarallisesta puolesta: metsään voi eksyä niin, ettei enää löydä takaisin ja yhteys etsijöiden maailmaan katkeaa. Samalla metsä on kuitenkin myös suojeleva. Näyttelyyn, sen teoksiin ja kirjaan liittyviä kysymyksiä voi esittää tekijälle: sanna.hukkanen@gmail.com

 

Suomen luonnonsuojeluliiton vuosittaista Luonto lainassa –viikkoa vietetään kirjastoissa 4.-10.2. Viikolla muistutetaan, että luonto on meillä lainassa ja että siitä on pidettävä huolta. Tänä vuonna teemana on ilmasto. Tiistaina 5.2. Lieksan luonnonystävät ry järjestää kirjastossa luontoillan ja keskustelutilaisuuden, jossa vieraana on lieksalainen luontoretkeilijä Arto Suhonen. Luontoiltaan voi etukäteen jättää kysymyksiä kirjastoon. 

 

Valtakunnallista Lainan päivää vietetään perinteisesti 8.2. Päivän kunniaksi Lieksan kirjasto palkitsee Kirjaston ystävän 2019. Kirjaston henkilökunta esittelee Lainan päivänä lukuvinkkejä ja lastenosastolla on tarjolla lainaksi yllätyskasseja sisältöineen.

 

Lainan päivä on myös lukukoira Zapan päivä. Lukuajan voi varata etukäteen kirjastosta. 

 

Torstaina 21.2. kansainvälisenä matkailuoppaan päivänä 40 vuotta täyttävä Lieksan matkailuoppaat ry. esittelee toimintaansa.

 

Helmikuun lopussa tiistaina 26.2. kirjastossa kuullaan jälleen puihin liittyviä runoja. Puuvuosi 2019 –työryhmä keskittyy tällä kertaa Norjaan liittyviin tarinoihin ja musiikkiin.

 

Lisätietoa: Lea Tserni-Puittinen kirjastotoimenjohtaja, puh. 0401044130