Lieksan kaupungin logo ja vaakuna

Lieksan kaupungin logo

Lieksan kaupungin logo

 

Lieksan kaupungin logo on brändin kuvallinen kiteytymä. Se on kaupunkimme tunnusmerkki, joka kertoo ihmisille nopeasti, keitä me olemme.
Raikkaan moderni logo viestii energisyyttä, lämpöä ja elämäniloa. Sen ikonisen selkeä värimaailma ja omaleimainen muotokieli luovat tunnistettavuutta sekä johdattavat katsojan ajatuksen Lieksan kaupunkiin ja Pohjois-Karjalaan.

Tunnuksessa toistuvat Lieksan kaupunkivaakunan väritys ja jousimuoto. Logo on saanut vaikutteita karjalaisesta koristeornamentiikasta – olematta kuitenkaan liian vanhahtava.

Logoa on käytettävä kaikissa yhteistyöhön liittyvissä yhteyksissä, silloin kun kaupunki on mukana asian toteuttamisessa. Kaupungin avustusten yhteydessä kaupungin logon tulee selvästi esillä avustettavissa tapahtumissa ja kohteissa, sekä niitä koskevissa ilmoituksissa.

 

"Lieksan kaupungin logo"      

 

Kaupunkikonsernin muut logot

 

Lieksan kaupungin liikelaitoksilla, kuntatekniikalla ja vesihuollolla tilitoimistolla on kaupungin logoon pohjautuvat omat tunnukset omilla määritellyillä väreillään. Myös Pielisen Karjalan musiikkiopistolla, Pielisen museolla ja Paaterilla on omat, samaan logoperheeseen kuuluvat tunnukset.

 

                                   

Kaupunkikonsernin muut käytössä olevat logot    

 

Kaupungin visuaalinen ilme näkyy myös kaupunkikonserniin kuuluvien Lieksan Kiinteistöt Oy:n ja Lieksan Kehitys Oy LieKen logoissa.

 

"logo"      

 

 

Lieksa 50 -logot

Käyttöön ladattavat Lieksa -logot

 

Logoista on ladattavana .pdf (painokäyttöön) ja .png (verkkokäyttöön) -versiot. Logon värit: punainen, musta, harmaa ja valkoinen.

Jos tarvitset logon jossakin muussa muodossa, ota yhteyttä: viestinta@lieksa.fi.

Logoja tulee käyttää graafisen ohjeiston ohjeen mukaisesti.

Lataa Lieksan kaupungin logo käyttöösi

Lieksan kaupungin vaakuna

 

Lieksan kaupungin vaakuna

 

Lieksan vaakunaa käytetään kaupungin hallinnon ja viranomaistoiminnan tunnuksena sekä juhlatarkoituksissa. Kaupungin vaakuna on koko Lieksan tunnus, ja sellaisena sitä voivat käyttää myös lieksalaiset yksityiset henkilöt, yhdistykset, yritykset ja muut yhteisöt. Kaupungin vaakunaa on käytettävä siten, että kaupungin virallisen toiminnan ja vaakunaa käyttävän muun tahon kesken ei aiheudu sekaannusta. Kaupungin vaakunaa on käytettävä sen arvon mukaisella tavalla.

Vaakunaa käytettäessä sen tulee olla heraldisesti oikea sekä kaupungin graafisten ohjeiden mukainen. Vaakunan mittasuhteet tulee pitää ennallaan vaakunan kokoa muutettaessa, eikä vaakunaa saa venyttää, eikä litistää sen kokoa muutettaessa. Vaakunan väreissä tulee noudattaa määriteltyjä värejä.

Vaakunan käytöllä on oltava positiivista kaupunkikuvaa ja tunnettuutta edistävä tai muu sellainen käyttötarkoitus, jossa vaakunan käytöllä on kaupungin kannalta myönteinen merkitys.

Lieksan kaupungin vaakunan käyttöä valvoo kaupunginhallitus (Kuntalaki 5§ ja Hallintosääntö 25 § 23). Kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja voivat tarvittaessa kieltää tai vaatia vaakunan luvattoman tai sopimattoman käytön lopettamista.

 

                                     Vaakunan tekstiselitys: "Punaisessa kentässä tyvestä nouseva käsijousella ampuva mies, karvalakki päässä, kirves vyöllä, kaikki hopeaa."

Ohje logojen ja vaakunan käyttöön

Ohje logojen ja vaakunan käyttöön

Navigaatiovalikko