Osallisuus

Navigaatiovalikko

Sähköinen palautelomake

Osallistu ja vaikuta

Kuntalaisella on mahdollisuus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Tälle sivulle on koottu erilaisia osallistumisen ja vaikuttamisen tapoja.

 

Sähköinen palautelomake

Voit lähettää palautetta palautelomakkeella kaupungin palveluista tai muista kaupungin toimintaan liittyvistä asioista.

Sähköisesti lähetetyt palautteet ohjataan oikealle viranhaltijalle. Sähköisesti lähetettyjä palautteita luetaan virka-aikana ja niihin pyritään vastaamaan mahdollisimman pikaisesti.

 

Kuntalaisaloite

Kuntalaisaloite

Kunnan asukkaalla on kuntalain 28 §:n mukaan oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa.

Lieksan kaupungille aloitteita voi tehdä sähköisesti kahden eri palvelun kautta:

Tee kuntalaisaloite MiunPalvelut.fi -linkin kautta tai Kuntalaisaloite.fi -palvelun kautta.

 

Avoinna olevat kyselyt

Avoinna olevat kyselyt

 

Auta Lieksaa kehittymään - osallistu vastaamalla kyselyyn - osallistuminen kestää noin 10 min

Lieksaa kehitetään lieksalaisten ihmisten ja yritysten hyväksi, ja siksi kaupungin kehitystyö on tehtävä yhdessä. Vuoden kuluttua sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen siirtyy uusille hyvinvointialueille, samoin kuin merkittävä osa Lieksan kaupungin palveluiden järjestämiseen tulleesta rahoituksesta. Tämän suuren muutoksen takia meidän on mietittävä yhdessä kaupungin toiminnan tulevia painopisteitä, niiden toteutusta sekä rahoitusta.

Kaupunginvaltuusto on aloittanut kaupungin strategian päivittämisen painopisteiden määrittämiseksi. Strategian päivityksessä tarvitaan meidän kaikkien lieksalaisten apua. Vastaamalla alla oleviin kysymyksiin annat oman tärkeän panoksesi kaupungin kehittämiseen. Kysymykset on suunnattu niin vakituisesti kuin osa-aikaisesti Lieksassa asuville ihmisille. Kysymyksiin on mahdollista vastata niin monta kertaa, kuin haluaa.

Osallistumisaikaa on 8.2.2022 saakka. Vastauksia tullaan hyödyntämään kaupungin strategiatyössä ja tuloksista tiedotetaan strategiatyön edetessä muun muassa kaupungin internetsivuilla osoitteessa: www.lieksa.fi/kuntastrategia.

 

Innoduel-kyselyn lopputuloksena saamme listan, jossa sinulta ja muilta osallistuneilta tulleet havainnot ovat tärkeysjärjestyksessä. HUOM! Voit osallistua kyselyyn useamman kerran, antaa lisää vastauksia ja priorisoida aiempia vastauksia.

Klikkaa siis alla olevaa linkkiä ja tee kahta asiaa

1.    Valitse aina kahdesta näkyvillä olevasta vastauksesta se, joka on sinulle läheisempi/sopivampi. Ruudun yläosan oranssi palkki kertoo, kuinka paljon valintoja on vielä jäljellä.

2.    Jätä oma ideasi mukaan milloin vain painamalla näytön alaosan nappia. Lopuksi lähetä kaikki vastauksesi ruudun yläosan “Lähetä” -napista.

Huomioi nämä asiat:

Vastaukset, joita pääset vertailemaan, ovat tulleet teiltä itseltänne. Niitä ei ole muokattu, joten pieniä ja vaarattomia kirjoitusvirheitä saattaa ilmetä.

Innoduel arpoo jokaisen vertailtavan vastausparin. Sama vastaus voi siis esiintyä kahteen kertaan.

Tekemällä valinnan kahden vastauksen välillä pääset kyselyssä eteenpäin. Tee aina valinta, vaikka se olisi vaikeaa. Valitse kahdesta näkyvillä olevasta vastauksesta se, joka on sinulle läheisempi tai sopivampi.

Kirjoita vastauksia matalalla kynnyksellä, sillä kaikki ajatukset ovat tärkeitä.

 

Kysely vakituisesti Lieksassa asuville

Kysely osa-aikaisesti Lieksassa asuville

 

********************************************************

 

Osallistu kotikaupunkisi vetovoimatutkimukseen!

 

Onko kotikaupunkisi vetovoimainen? Entä onko se imagoltaan vireä, turvallinen tai omaleimainen? Lieksa on yksi 57:stä suomalaisesta seutukaupungista. Seutukaupunki on oman seutunsa tai alueensa keskus. Seutukaupungit toteuttavat tammi-helmikuussa yhdessä asukkailleen 

vetovoimatutkimuksen, jonka avulla selvitetään seutukaupunkeihin liittyviä mielikuvia. Tutkimuksen avulla autetaan kaupunkeja kehittämään niiden tunnettuutta ja vetovoimaa - ja sitä kautta elinvoimaa!

Oheisen linkin kautta voit arvioida oman kotikaupunkisi vetovoimaisuutta ja imagoa sekä myös naapuriseutukaupunkeja. Lomakkeen täyttämiseen kuluu noin 5 minuuttia.

 

Seutukaupunkien vetovoimatutkimus 2022

 

Kysely on avoinna 17.1.- 28.2.2022.

Tutkimuksen toteuttaa Innolink.

 

 

 

 

Päättäjien ja henkilökunnan yhteystiedot

Päättäjien ja henkilökunnan yhteystiedot

Palautetta voi antaa suoraan päättäjille tai viranhaltijoille puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisesti. Henkilökunnan yhteystiedot on koottu yhteystiedot sivulle, valtuutettujen, lautakuntien jäsenten ja erilaisten neuvostojen jäsenten yhteystiedot löytyvät toimielinten sivuilta.

 

Kuulutukset

Kuulutukset

Kuulutukset-sivulla voi seurata kaupungin julkisia kuulutuksia, joilla ilmoitetaan muun muassa kaavahankkeista, myönnetyistä rakennusluvista, hyväksytyistä taksoista, kaupunginvaltuuston kokouksista, katusuunnitelmista tai kuulemistilaisuuksista.

Kaupungin kaikki kuulutukset ja kaupunkilaisia koskevat muiden viranomaisten kuulutukset ovat nähtävillä virallisella ilmoitustaululla Lieksan kaupungin asiakaspalvelupisteessä, os. Pielisentie 3, Lieksa.

 

Päätöksenteko

Päätöksenteko

Kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja lautakuntien esityslistoihin ja pöytäkirjoihin voi tutustua sähköisesti tästä.

Kaupunginvaltuuston kokoukset ovat julkisia. Kaupunginvaltuusto kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden viimeinen maanantai klo 18 Lieksan kulttuurikeskuksella, Pielisentie 9-11, Lieksa.

 

Vaikuttamistoimielimet

Vaikuttamistoimielimet

Lieksassa toimii nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja vapaa-ajanasukastoimikunta, jotka edistävät eri ikä- ja erityisryhmien osallistumista ja vaikutusmahdollisuuksia.

 

Saavutettavuusseloste