Sosiaalinen media

Navigaatiovalikko

Verkkoviestintä ja sosiaalinen media

Verkkoviestintä

Kuntalain mukaisesti verkkoviestintä on kaupungin  keskeinen viestintäkanava. Kaupungin verkkosivuilla www.lieksa.fi julkaistaan kaupungin tiedotteet, ilmoitukset ja kuulutukset sekä uutisoidaan ajankohtaisista tapahtumista.

Lieksa.fi -sivusto on rakennettu avoimen lähdekoodin Liferay7 -alustalle ja sivusto mukautuu eri päätelaitteille (näyttö, tabletti, älypuhelin).

 

Sosiaalinen media - some

Lieksan kaupunki käyttää sosiaalista mediaa tiedottamisen tukena, keskustelukanavana, asiakaspalveluun sekä markkinoinnin välineenä. Sosiaalisen median nopeutta hyödynnetään tiedonvälityksessä.Virallisia hallintoasioita ei kuitenkaan voi panna vireille sosiaalisen median kautta.

 


 

Somekeskustelujen pelisäännöt

Kaupunkikonsernin sosiaalisen median kanavien tavoitteena on olla avoimia keskustelukanavia, joissa voi esittää avoimesti palautetta, kysymyksiä ja toiveita kaupungin toimintaan liittyen.

Lieksan kaupungin (@lieksankaupunki) sometilien ylläpitäjät seuraavat keskustelua ja yksityisviestejä pääsääntöisesti arkisin klo 9 – 15. Akuuteissa asioissa tai kriisitilanteissa sosiaalista mediaa käytetään nopean viestinnän tehostamiseen ja sitä myös seurataan tehostetusti.

Keskusteluissa tulee noudattaa hyviä tapoja, lainsäädäntöä sekä kunnioittaa ihmisten yksityisyyttä. Keskustelujen tulee noudattaa julkisuuslainsäädäntöä ja kaupungin tietoturvaohjeita.

Mustamaalaus, muiden keskustelijoiden haukkuminen, ns. maalittaminen, kiroilu, rasismi sekä rikokseen yllyttäminen ovat kiellettyjä.

Henkilötietoja tai muita yksityisyydensuojan piiriin kuuluvia asioita ei sosiaalisen median kautta käsitellä, eikä niihin liittyviä tietoja tule somessa ilmoittaa.

Mainonta, aatteellinen kampanjointi, poliittinen kampanjointi tai tarkoituksellisesti harhaanjohtavan tiedon levittäminen ei kuulu kaupungin kanaville.

Epäasiallisista käytöksestä tai viesteistä voi tilien ylläpito huomauttaa tai poistaa nämä viestit. Jos käyttäjä rikkoo toistuvasti pelisääntöjä, voidaan hänen pääsynsä kyseessä olevalle sometilille estää. 

 

Hyviä keskusteluhetkiä kaikille!

 


 

Lieksan kaupungin sosiaalisen median arvontojen säännöt

 

1. Arvonnan järjestäjä

Lieksan kaupunki / viestintä (lisätietoja: viestinta@lieksa.fi)
Pielisentie 3
81700 Lieksa
Y-tunnus: 0169321-6

2. Osallistumisaika

Osallistumisaika ilmoitetaan jokaisen arvonnan yhteydessä.

3. Arvontaan osallistuminen

Arvontaan osallistutaan kommentoimalla kaupungin sosiaalisen median kanavalle tehtyä arvontajulkaisua. Muille sivuille jaettuihin päivityksiin tehdyt kommentit eivät osallistu arvontaan.  Arvontaan osallistuminen on maksutonta.

4. Arvonnan suorittaminen ja voittajien julkistaminen

Voittaja arvotaan arvontajulkaisua kommentoineiden ja/tai julkaisusta tykänneiden joukosta. Arvontakriteeri ilmoitetaan aina arvontajulkaisussa, kuten myös osallistumisajan päättyminen.

Arvonta suoritetaan arvontajulkaisussa ilmoitettuna ajankohtana ja voittajaan/voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti yksityisviestillä.

Arvonta suoritetaan satunnaisotannalla, ellei arvontajulkaisussa toisin mainita.

5. Arvontapalkinto

Arvontapalkinto ilmoitetaan arvontajulkaisun yhteydessä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.

Palkinnon noudosta tai toimittamisesta sovitaan tapauskohtaisesi. Mikäli voittajaa ei tavoiteta arvontajulkaisussa ilmoitetussa ajassa, arvotaan uusi voittaja.

Meta (Facebook/Instagram) ei ole mukana arvonnan järjestäjänä, sponsorina, eikä muuna tukijana, vaan toimii ainoastaan alustana arvonnan järjestämiselle.

6. Arvonnan järjestäjän vastuu

Lieksan kaupunki rajoittaa vastuunsa arvonnan kohteena olevaan palkintoon. Arvonnan järjestäjä maksaa arvonnasta aiheutuvat arpajaisverot.

7. Sääntöjen muuttaminen

Lieksan kaupunki pidättää oikeuden tehdä muutoksia ilman erillistä ilmoitusta arvontaan, sen sääntöihin, palkintoihin, ajankohtaan tai muihin arvonnan toteuttamiseen vaikuttaviin seikkoihin.

Muutoksista ilmoitetaan arvontajulkaisun yhteydessä.

8. Arvonnan julkisuus

Arvontaan osallistujat ovat nähtävissä omien sosiaalisen median profiiliensa kautta Lieksan kaupungin julkisen sosiaalisen median kanavan arvontajulkaisussa.

Lieksan kaupunki ei julkaise arpajaisten/arvonnan voittajien nimiä tai kuvia omissa kanavissaan, vaan voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisilla viesteillä.

Kaikki osallistujiin ja voittajaan liittyvä viestintä tuhotaan viimeistään 1 kk:n aikana, kun voittaja on tavoitettu ja palkinto/palkinnot on toimitettu vastaanottajilleen.

9. Tietojenkäsittely

Lieksan kaupungin tietosuojaselosteisiin ja rekistereihin voi tutustua osoitteessa: www.lieksa.fi/tietosuoja

 


  

 

Lieksan kaupunki sosiaalisessa mediassa

 

Facebook

Lieksan kaupunki
Lieksan kaupungin kirjasto
Pielisen Karjalan musiikkiopisto
Lieksan lukio
Lieksan nuorisovaltuusto - Nuva
Nuorisotoimi - Lieksan nuokkari
Lieksan kansalaisopisto
Pielisen museo
Paateri - kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taiteilijakoti
 

 

Instagram

Lieksan kaupunki
Lieksan kirjasto

Lieksan lukio

Lieksan nuorisovaltuusto - Lieksan NuVa

Lieksan nuokkari

 

YouTube

Lieksan kaupunki

Lieksan lukion musiikkilinja

Pielisen Karjalan musiikkiopisto

 

LinkedIn

Lieksan kaupunki

 

Lieksan kaupunki facebookissa