Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Ylä-Kolintien pysäköintialueen valituksesta hylkäävä päätös Itä-Suomen hallinto-oikeudelta

Ylä-Kolintien pysäköintialueen valituksesta hylkäävä päätös Itä-Suomen hallinto-oikeudelta

Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt valituksen Ylä-Kolintien pysäköintialueesta. Hallinto-oikeuteen tehty valitus koski Lieksan kaupunginhallituksen lupajaoston Metsähallitukselle myöntämää poikkeamislupaa pysäköintialueen rakentamiseen kiinteistölle 422-411-17-21 eli Ylä-Kolintien varteen kaupungin omistamalle kiinteistölle. Naapurikiinteistön haltija teki päätöksestä hallinto-oikeuteen valituksen, jossa esitetiin päätöksen kumoamista ja poikkeamishakemuksen hylkäämistä. Lisäksi valittajat esittivät päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä.

Itä-Suomen hallinto-oikeus on 16.5.2023 tehnyt päätöksen asiassa, hyläten valituksen ja valittajien oikeudenkäyntikuluvaatimuksen. Lisäksi hallinto-oikeus päätöksessään totesi, että lausunnon antaminen täytäntöönpanokieltovaatimuksesta raukeaa.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen pitää loppuratkaisua hyvänä, mutta harmittelee valitusprosessin pitkää kestoa. -Valitusprosessit ovat olleet vireillä nyt kahden vuoden ajan, ja tuona aikana olisimme pystyneet yhdessä Metsähallituksen kanssa ratkaisemaan liikenneturvallisuuteen ja pysäköintipaikkojen riittävyyteen liittyviä ongelmia Ylä-Kolilla.

Parkkialueen toteuttamiseen oli varattu määrärahat eduskunnan ns. joululahjarahoista, mutta ne eivät ole enää ole käytettävissä, johtuen tästä pitkästä prosessista. -Nyt lähdemme yhdessä Metsähallituksen kanssa miettimään rahoitusvaihtoehtoja uudelleen, Määttänen kertoo.

Päätös ei ole vielä lainvoimainen. Hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutosta vain, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

jarkko.maattanen@lieksa.fi / 040 1044 001

Autojen ruuhka kapealla tiellä.