Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Viulujen viemää – soitinesittelykonsertti lapsille 19.11.

Viulujen viemää – soitinesittelykonsertti lapsille 19.11.

Viulujen viemää – soitinesittelykonsertti kutsuu mukaan osallistavalle konserttimatkalle Kulttuurikeskuksen Brahe-saliin 19.11. klo 9.30. Konsertin esiintyjinä toimivat Liisa Karhu, viulu ja alttoviulu sekä Henna Hirvikangas, piano. Esitys kestää n. 40 min. ja siihen on vapaa pääsy.

Konsertissa saa laulaa ja kehorytmitellä yhdessä, kuunnella musiikkia ja soittimien tarinoita sekä arvuutella elokuva- ja eläinmusiikkeja. Miten hämähäkki kiipeilee viululla? Minkä elokuvan musiikkiin liittyy erikoinen lentomatka? Keitä asukkaita viulussa on?

Viulisti Liisa Karhu on suorittanut musiikin ylemmän korkeakoulututkinnon (Metropolia, musiikkipedagogi YAMK). Hän on suorittanut lisäksi mm. alttoviulun musiikkipedagogin opinnot, viulunsoitonopettajan jatkotutkinnon ja musiikin varhaiskasvatukset erikoistumisopinnot. Lisäksi hän on suorittanut kansainvälisen Suzuki -viuluopettajan ja yhteisömuusikon opinnot Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

 

Liisa Karhu toimii opettajana Joensuun konservatoriossa, Joensuun seudun kansalaisopistossa ja Musa-Pekassa. Lisäksi hän on tehnyt viuluopettajan viransijaisuuksia, mm. Keski-Vantaan musiikkiopistossa ja Jokilaaksojen musiikkiopistossa. Hän on ollut mm. opettajana ja vararehtorina Pielisen Karjalan musiikkiopistossa 2011-14.

 

Karhu on toiminut freelancer-muusikkona erilaisissa soitin- ja kamarimusiikkiyhtyeissä duoista orkestereihin (klassinen, viihde- ja kansanmusiikki). Hän on esiintynyt Suomen lisäksi mm. USA:ssa, Espanjassa, Venäjällä, Singaporessa ja Pohjoismaissa. Karhu sai taiteellisen työskentelyn vuoden apurahan vuonna 2021 Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahastolta.

 

Pianisti Henna Hirvikangas toimii pianonsoitonopettajana ja säestäjänä Keski-Karjalan musiikkiopistossa. Aiemmin hän on opettanut myös Joensuun seudun sekä Juuan kansalaisopistossa. Hirvikangas on valmistunut musiikkipedagogiksi Karelia ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. Muusikoksi Hirvikangas valmistui Joensuun konservatoriosta vuonna 2007.

 

Henna Hirvikangas johtaa miehensä Olli Hirvikankaan kanssa Niittylahden musiikkileiriä. He omistavat Joensuun yksityisen musiikkikoulu Musa-Pekan. Henna on esiintynyt eri puolilla Suomea sekä Norjassa ja Israelissa.

 

Konsertin järjestelyistä vastaa kaupungin nuorisotoimi.