Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Vastuullisuus teemana Seutukaupunkien yritysverkostojen matkailuwebinaarissa Lieksassa 22.4.2021

Vastuullisuus teemana Seutukaupunkien yritysverkostojen matkailuwebinaarissa Lieksassa 22.4.2021

Lieksasta Feel Koli ja Jongunjoen Matkailu vastuullisen matkailun yritysesimerkkeinä

Lieksan kaupunki on mukana Seutukaupunkien yritysverkostot SEUTU4 -hankkeessa, jonka kasvualoiksi on valittu bio- ja kiertotalous, matkailu, meriteollisuus, metallin alihankinta sekä puurakentaminen. -Lieksa on ollut mukana aktiivisesti erityisesti matkailu- ja puurakentamisen teemoissa, kertoo hankeyhteistyöstä kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen. Hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen on esitellyt laajasti uutta puukouluamme verkostossa. -Selkeästi CLT-rakentaminen kiinnostaa ympäri Suomea, sillä yritysverkostojen kautta on tullut useita yhteydenottoja käytännön toteutuksestakin, Sihvonen summaa.

Hankkeen matkailuosio on keskittynyt edistämään matkailutoimijoiden keskinäistä verkostoitumista koko Suomessa. Hankkeessa tuodaan esiin matkailun edelläkävijäyritysten käytäntöjä ja innovatiivisia ideoita hyödynnettäväksi eri alueiden matkailun kehittämisessä erityisesti digitaalisuuteen, vastuullisuuteen ja ympärivuotisuuteen liittyen. Verkosto järjestää 22.4. klo 13.00–14.30 Lieksassa matkailuwebinaarin, jonka teemana on vastuullisuus. Tilaisuus lähetetään Timitran Linnasta.

Projektipäällikkö Mari Mustonen Lieksan Kehitys Oy LieKen Pielisen matkailualueen kehittämishankkeesta taustoittaa, että yhä enemmän yrityksiä Lieksan matkailualueella on jo aloittanut työn vastuullisuussertifikaattien hankkimiseksi ja kiinnostus aiheeseen kasvaa koko ajan. -On hienoa, että saimme SEUTU4 -verkoston toisen, vastuullisuutta käsittelevän webinaarin Lieksaan, Mustonen sanoo. -Feel Kolilta kuullaan esimerkkejä Kolin kansallismaiseman vastuullisista matkailuelämyksistä ja Jongunjoen Matkailun tapauksessa keskitytään luontoa kunnioittavaan retkeilyyn, projektipäällikkö Mustonen toteaa.

Hankkeessa mukana olevien kaupunkien matkailutoimijat ovat pyytäneet mukaan yrityksiä, jotka ovat kehittäneet luovia ja innovatiivisia ratkaisuja ja elämyksiä erilaisten matkailijoiden tarpeisiin. Julkaisun teemoista järjestetään kolmen webinaarin sarja, jossa teemoina ovat digitaalisuuden hyödyntäminen, vastuullisuus ja ympärivuotisuus. Webinaareihin ovat tervetulleita kaikki matkailuyritykset, matkailun asiantuntijat ja matkailusta kiinnostuneet tahot.

SEUTU4-hanke on myös kerännyt noin 30 eri seutukaupungin tarinoita julkaisuun, jota voi hyödyntää yrityksen omassa liiketoiminnassa, alueen matkailumarkkinoinnissa ja esimerkiksi sometiedottamisessa. Julkaisusta on kevään 2021 aikana tulossa myös eri kieliversioita, jotta julkaisu palvelee myös kansainvälisiä markkinoita.

Lieksan matkailun kehittämisessä vastuullisuus kulkee vahvasti mukana kaikessa matkailun kehittämisessä. -Tänä päivänä tiedostetaan vahvasti se, että asiakkaat arvostavat muun muassa luontoa kunnioittavia ratkaisuja, eettisiä palveluita ja lähellä tuotettuja tuotteita, Mustonen Pielisen matkailualueen kehittämishankkeesta sanoo. - Kestävyys on ekologista, sosio-kulttuurisen ja taloudellisen vastuun kantamista, jonka tulee näkyä sekä teoissa että sanoissa. Kestävän kehityksen käytäntöjen ulottaminen kaikkien matkailutoimijoiden päivittäiseen toimintaan on avain elinkeinojen tasapainoiseen kehitykseen, kannattavaan liiketoimintaan sekä eri toimialojen rinnakkaiseloon luontoa ja kulttuuriympäristöä vahingoittamatta.

 

 

Lieksan kaupunki kuuluu Kuntaliiton seutukaupunkiverkostoon yhdessä 56 muun kaupungin kanssa. Seutukaupunkeja ovat kaupungit, jotka ovat seutunsa ja talousalueensa keskuksia (seutukeskus) tai keskuspareja, mutta eivät ole maakuntien keskuksia. Seutukaupungit muodostavat kuntarakenteen perustan. Ne ovat sujuvan elämän keskuksia, joissa työn ja perheen sekä monipuolisen ja laadukkaan vapaa-ajan yhdistäminen on helppoa ja mutkatonta. Lieksa on mukana verkoston Seutukaupunkien yritysverkostot -hankkeessa, jossa teemoina ovat mm. matkailu ja puurakentaminen. www.kuntaliitto.fi/seutukaupungit, www.seutukaupunkiosaajat.fi.

 

Linkit:

Ilmoittautuminen Vastuullisuus – matkailuwebinaari 22.4.2021 klo 13:00-14:30 

Seutukaupunkijulkaisu
 

 

Lisätietoja:

 

matkailuwebinaari:

Mari Mustonen, projektipäällikkö, Pielisen matkailualueen kehittämishanke 2022

p. 044 977 5056 / mari.mustonen@lieksankehitys.fi

 

seutukaupunkiverkosto:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, Lieksan kaupunki

p. 040 1044 009 / susanna.saastamoinen@lieksa.fi