Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Varausten noutopalvelu käynnistyy Lieksan pääkirjastossa ja Kolin siirtokokoelmassa torstaina 14.5.2020. Laina-aikoja on jatkettu 8.6.saakka.

Varausten noutopalvelu käynnistyy Lieksan pääkirjastossa ja Kolin siirtokokoelmassa torstaina 14.5.2020. Laina-aikoja on jatkettu 8.6.saakka.

Lieksan kirjaston tiedote 7.5.2020

 

Varausten noutaminen on niin sanottua pika-asiointia eli noutoalue on rajattu, eikä kirjaston tiloihin voi jäädä oleskelemaan.

Varaaminen tapahtuu ensisijaisesti verkkokirjastossa, mutta jos sen käyttö ei ole mahdollista, varauksia voi tehdä myös puhelimitse kirjaston neuvontaan p. 040 1044 125. Varaukset tulee tehdä sille kirjastokortille, jolla aineisto myös noudetaan.

Varaukset eivät välttämättä ole noudettavissa välittömästi. Asiakkaiden tulee ennen kirjastossa asiointia tarkastaa varausten tila verkkokirjastosta tai odottaa noutoilmoitusta. Asiakkaille lähetetään noutoilmoitus viikon 20 aikana myös ennen kirjastojen sulkua saapuneista varauksista. Varaukset löytyvät hyllystä varaustunnisteella, jonka voi tarkastaa noutoilmoituksesta tai verkkokirjastosta. Verkkokirjastosta näkee myös omien varaustensa viimeiset noutopäivät.

Jonottaessa ja ohjaustilanteissa on noudatettava turvaväliä. Myös lainauksen aikana vältetään lähikontaktia asiakkaiden ja henkilökunnan välillä. Mahdolliset maksut voi maksaa verkkokirjastossa, Vaara-kirjastot eivät ota maksuja vastaan toukokuun aikana.

Turvatoimista huolimatta kirjastoon ei ole syytä tulla, jos on flunssan oireita. Kirjaston tiloissa on noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Asiakkaiden WC-tilat eivät ole toukokuun aikana käytössä. Käsidesiä pyritään järjestämään asiakkaiden käyttöön.

Noutoaikana kirjastoihin voi myös palauttaa aineistoa. Lisäksi pääkirjaston ulko-oven palautusluukku on jo käytössä. Kolilla ei ole palautusluukkua. Kaikkia laina-aikoja on jatkettu automaattisesti 8. kesäkuuta asti.

 

Toukokuussa kirjastossa on normaalia suppeammat aukioloajat:

  • Pääkirjasto on auki 14.5. alkaen maanantaista perjantaihin klo 10-17.
  • Kolin siirtokokoelma on auki kahtena torstaina 14.5. ja 28.5. klo 18-20.

 

Lisätietoa verkkokirjastosta osoitteessa https://vaara.finna.fi tai Lieksan kirjastosta p. 040 1044 125

 

Lea Tserni-Puittinen, kirjastotoimenjohtaja, p. 040 1044 130