Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Uusien koronatartuntojen vuoksi rajoitustoimet Lieksassa pysyvät ennallaan

Uusien koronatartuntojen vuoksi rajoitustoimet Lieksassa pysyvät ennallaan

Lieksassa on todettu viikon 16 aikana neljä uutta koronavirustartuntaa, joita epäillään Etelä-Afrikan muuntoviruksen aiheuttamaksi. Siun sote on lähettänyt näytteet THL:lle tarkempiin tutkimuksiin. Kaikki tartunnat ovat samaa tartuntaketjua, ja tällä hetkellä karanteenissa on kolmisenkymmentä henkilöä. 

 

Lieksan kaupungin valmiusryhmä päätti pitää kaupungissa voimassa olevat koronarajoitukset ennallaan. Sisäliikuntapaikojen (koulujen liikuntasalit, Liehun liikuntatilat ja uimahalli) käyttö lasten ja nuorten harrastusryhmien toimintaan on mahdollista, mutta aikuisten harrasteryhmien osalta liikuntatilat pysyvät edelleen suljettuina. Uimahallin terapia-allas ja -sauna ovat käytettävissä fysioterapeutin ohjaamaan yksilökuntoutukseen. Kansalaisopiston etäopetusryhmät jatkavat toimintaa, mutta lähiopetusta ei järjestetä. Yleisöltä suljettuna pysyvät Kulttuurikeskuksen Brahe-sali, lapsiperheiden Kohtaamispaikka ja työllisyyspalvelujen Puutikki-myymälä. Rajoitukset ovat voimassa 4.5.2021 asti.

 -Kevään myötä asteittain tehdyt rajoitusten lievennykset eivät tässä tilanteessa etene, kuten olimme ajatelleet, vaan joudumme tarkkailemaan tilanteen kehittymistä entistä tarkemmin, kuvailee Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen valmiusryhmän tekemää päätöstä. -Epäily herkästi leviävästä muuntoviruksesta aiheuttaa myös paineita tarkistaa terveysturvallisuuteen liittyviä asioita entisestään. On tärkeää, että esimerkiksi harrasteryhmissä liikutaan vain oman ryhmän kanssa ja pidetään huolta annetuista ohjeista, Määttänen tarkentaa.

Koronaohjeiden noudattamisessa ryhtiliikkeen paikka

Lieksassa nyt ilmenneiden tartuntojen selvitystyössä on tullut esille, että kasvomaskien käyttö ei ole toteutunut suositusten mukaisesti. Kaupungin valmiusryhmä korostaakin, että kaikkien annettujen koronaohjeiden noudattaminen on tärkeää. Yhdessä niin maskien käyttö, turvavälien pitäminen kuin hyvästä hygieniasta huolehtiminen voivat antaa parhaan suojan tartuntoja vastaan. Koronaohjeiden noudattamisen lisäksi on tärkeää, että kynnys koronavirustestaukseen hakeutumisessa on hyvin matala ja testeihin hakeudutaan pienissäkin oireissa.

-Jälleen tarvitaan meidän kaikkien yhteinen panostus siihen, että leviäminen saadaan pysäytettyä ja tilanne pidettyä hallinnassa, kaupunginjohtaja Määttänen vetoaa lieksalaisiin. -Suojautuminen sekä ohjeiden noudattaminen on ensisijaisen tärkeää, ja toivomme jokaisen lieksalaisen, samoin kuin paikallisten yritysten, kiinnittävän tähän huomiota, Määttänen jatkaa.

Kaupungin valmiusryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti ja tekee tarvittaessa lyhyelläkin aikataululla muutoksia rajoituksiin.

Seuraavan kerran valmiusryhmä kokoontuu viimeistään 3.5.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:
Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001