Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Uusia koronavirustartuntoja ja altistumispaikkoja Lieksassa kesä-heinäkuun vaihteessa

Uusia koronavirustartuntoja ja altistumispaikkoja Lieksassa kesä-heinäkuun vaihteessa

Lieksassa on ilmennyt viikon 26 aikana yhteensä viisi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoille altistuneet on saatu pääosin jäljitettyä ja heidät on asetettu karanteeniin. Tartunnoista osa liittyy ulkomaan matkailuun ja Lieksan kaupungin valmiusryhmä kehottaakin kiinnittämään huomiota virallisiin matkustussuosituksiin. -Tällä hetkellä Ulkoministeriön matkustussuosituksen mukaisesti on syytä välttää kaikkea matkustamista muun muassa Venäjälle, jossa koronavirustilanne on huono, huomauttaa valmiusryhmän puolesta Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.

Suomessa on liikkeellä myös koronaviruksen deltavarianttia, jonka tartuttavuus on suurempi. Valmiusryhmä haluaa muistuttaa virukselta suojautumisen tärkeydestä kesälomakaudella. -Ihmisten liikkumisen myötä myös viruksen leviämisen mahdollisuus kasvaa, ja kuten olemme nähneet, on tartuntojen määrä kääntynyt kasvuun valtakunnallisesti. Siksi on edelleen oleellista, että kiinnitämme kaikki huomiota kasvomaskien käyttöön, turvaväleihin, käsien pesuun ja yskimishygieniaan paikoissa, joissa olemme muiden ihmisten kanssa tekemisissä, Arto Sihvonen muistuttaa.

 

Siun sote on päivittänyt (5.7.) koronavirukselle altistumispaikkojen listalle uusia paikkoja Lieksassa:

Torstai 1.7.           

klo 11–13 Kahvila-lounasravintola Baana

klo 9–17 Autotalo Laakkonen

 

Keskiviikko 30.6.        

klo 11–13 Kahvila-lounasravintola Baana

klo 9–17 Autotalo Laakkonen

 

Listalla olevissa paikoissa on kyseiseen aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut altistaa eli siirtää tartunnan muille samaan aikaan paikalla oleville henkilöille. Listalle päivitetään vain sellaiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei ole voitu jäljittää henkilökohtaisesti.

Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan neljäntoista (14) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä jatkaa tilanteen aktiivista seuraamista ja kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 12.7.2021.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, p. 040 1044 101