Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Ukrainalaisten avustaminen

Ukrainalaisten avustaminen

 

 

Tavaralahjoitukset kaupunkiin saapuville ukrainalaisille

 

Lieksaan avattuun vastaanottokeskukseen on tullut jo useita ukrainalaisia, joiden arjen aloittamista Lieksassa on autettu monien tahojen puolesta, josta kaupunki esittää lämpimät kiitokset kaikille avustustoimintaan osallistuneille.

 

Tavaralahjoitusten osalta on jonkin verran tullut myös päällekkäisyyksiä, kun tavaroita on lahjoitettu yksityisistä kotitalouksista ja yhtä aikaa esimerkiksi Lieksan Tukipiste ry:n kautta. Näitä tavaroita on jouduttu kuljettamaan edestakaisin, kun tarvetta ei enää ole ollutkaan. Jotta päällekkäisyyksiltä ja turhalta työltä vältyttäisiin jatkossa, kaupunki toivoo, että yksityiset lahjoittajat ilmoittaisivat lahjoittamistaan kodinkoneista ja kalusteista Lieksan kaupungin maahanmuuttopalveluiden maahanmuuttoavustajalle. Maahanmuuttoavustaja on kaupungin varastolla pääsääntöisesti arkisin klo 8 - 12, jolloin varastolle voi tuoda lahjoitettavia tavaroita. Kaupungin avustustoimintaa pyörittää Tukipiste ja maahanmuuttoavustaja on palkattu avuksi tähän työhön.

 

Varasto on osoitteessa Torikatu 3 ja Lieksan kaupungin maahanmuuttopalveluiden maahanmuuttoavustajan tavoittaa puhelimitse/tekstiviestillä numerosta p. 040 1044 034.

 

Lisätietoja:

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, p. 040 1044 101