Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Tulevan talven Lieksan taajamahakkuiden alustavat suunnitelmat ensiesittelyssä Hämärän kaupan illassa 24.9.2021

Tulevan talven Lieksan taajamahakkuiden alustavat suunnitelmat ensiesittelyssä Hämärän kaupan illassa 24.9.2021

Tulossa avoin yleisötilaisuus lokakuussa ja kuntalaiskysely suunnitelmiin liittyen

Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos esittelee tulevan talven taajamahakkuita ja alustavia suunnitelmia Hämärän kaupan illassa 24.9. Lieksan Kulttuurikeskuksella klo 17-20.

Kuntatekniikkaliikelaitos valmistelee tulevia taajamahakkuita yhdessa kaupungin maankäytön kanssa ja suunnitelmat koskevat pääasiassa talvella 2022 hakattavia alueita Kotolassa, Vehkakankaalla ja Rantakylä-Varasjoki-alueella. Suunnitelmassa on myös mukana seuraavan 3-5 vuoden laajemmat suunnitelmat, jolloin koko keskustan lähimetsäalueet käydään läpi. Metsäsuunnitelmissa huomioidaan taajama-alueen eri metsänkäyttöluokat ja niiden mukaiset metsänhoidolliset työt.

Kaupungin taajama-alueen metsien sekä tonttien hakkuisiin liittyvä metsäsuunnitelma esitellään yleisölle 18.10. klo 17.30 järjestettävässä avoimessa tilaisuudessa Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa.

 

Palautetta ja toiveita taajamahakkuista kuntalaisilta

Edellisen vuoden tapaan taajamahakkuisiin liittyen avataan jo suunnitteluvaiheessa kysely, jonka kautta lieksalaisilla on mahdollisuus osallistua oman asuinympäristönsä osalta metsäsuunnitelman tekemiseen, antaa palautetta ja esittää toiveita kaadettavista tai säästettävistä puista tai alueista.

Sähköinen kysely on avoinna 24.9.-24.10.2021 osoitteessa: https://webropol.com/s/metsakysely2022.

Kyselyyn voi vastata myös Lieksan kaupungin internetsivujen kautta www.lieksa.fi/osallistu-ja-vaikuta.

 

Kysely on saatavilla paperisena kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä (Pielisentie 3) arkisin klo 9-15.

 

Lisätietoja:

Marko Härkönen, metsävastaava

p. 040 1044 754

 

Esa Ullgren, vihertyönjohtaja

p. 040 1044 753