Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Tiedote: Kesän ELY:n päällystystyöt Lieksalle tärkeillä osuuksilla

Tiedote: Kesän ELY:n päällystystyöt Lieksalle tärkeillä osuuksilla

Pohjois-Savon ELY-keskus julkisti viime viikolla kesän 2020 päällystys- ja tiemerkintäkohteet Pohjois-Karjalassa. -Lieksan kannalta kohteet ovat erittäin merkittäviä sekä henkilö- että tavaraliikenteen kannalta, summaa Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen.

Kantatien 73 osalta päällystyötä tehdään Lieksasta eteläänpäin Kurkisuolle saakka yhteensä 14 kilometriä. -Liikennemäärät kantatiellä Lieksasta etelään ovat kasvaneet, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että tämä tieosuus on mukana ensi kesän investoinneissa, elinvoimajohtaja kiittelee. -Hoitoluokkakin pitäisi korottua ensi talvelle Lieksasta Ahvenisen risteykseen saakka, eli niiltäkin osin turvallisuus paranee jatkossa.

Päällystystöiden listassa on myös maantie 518 välillä Eno-Ahveninen, ja Enosta Joensuuhun päin väli Eno-Uilo. -Liikenteellisesti myös tällä reitillä on meille erittäin suuri merkitys, ja on hienoa, että nyt tuokin väli saadaan perusparannuttua, Saastamoinen Lieksan kaupungilta toteaa.

Kolmas Lieksaan vaikuttava päällystystyö sijoittuu Valtatielle 6 välille Kontiolahti-Ahmovaara. Elinvoimajohtaja Saastamoinen odottaa liikenteen merkittävää kasvua Kolille juuri vt 6:n kautta. -Matkailijamäärät jatkavat kasvuaan Kolilla, ja on ensisijaisen tärkeää, että pääliikenneväylä saadaan parannettua tässä vaiheessa.

Lieksan kannalta ensi kesän kokonaisuus on kiitettävällä tasolla. -Toki kannamme huolta edelleenkin esimerkiksi Vuonislahden tiestä sekä Runon ja Rajan tiestä, ja näiden osalta nostamme niitä esille edunvalvonnassa aktiivisesti, jotta tilanne parantuisi, Saastamoinen lupaa.

 

Lisätietoja:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, p. 040 1044 009