Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left THL raportoi koronatilanteesta valtakunnallisesti ja alueellisesti

THL raportoi koronatilanteesta valtakunnallisesti ja alueellisesti

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tiedote. Julkaistu: 09.04.2020, 13:51
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Siun sote siirtyy raportoimaan Pohjois-Karjalan ja Heinäveden koronavirusepidemian tilanteesta kokonaan THL:n verkkosivujen kautta, sillä valtakunnallinen tilannekatsaus kertoo aiempaa tarkempaa tietoa myös alueellisesta ja paikallisesta koronatilanteesta. Siun sote on tähän saakka raportoinut varmistettujen tartuntatapausten kokonaismäärän päivittäin myös omilla verkkosivuillaan.

THL:n verkkosivujen koronakarttasovellus kertoo varmistettujen tartuntojen ja otettujen testien määrät sairaanhoitopiireittäin. Koronakartalla raportoidaan myös tapausmäärä kunnittain, kun tapauksia on vähintään viisi. Tilastotietoa löytyy myös sairastuneiden iästä, sukupuolesta sekä koronaviruksen takia sairaalahoitoa tarvinneiden henkilöiden määristä.

THL:n tilannekatsaus ja koronakartta löytyvät täältä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta

Siun soten ja THL:n tilannekatsauksen tiedot ovat aiemmin poikenneet toisistaan osin kirjautumistavan, osin tietojen siirtymiseen liittyvän viiveen takia. Siun sote on aiemmin raportoinut omilla verkkosivuillaan alueella todettujen tartuntojen määrän henkilön asuinpaikasta riippumatta. THL:n karttasovellukseen tiedot puolestaan kirjautuvat henkilön asuinkunnan mukaan, vaikka näyte olisi otettu jonkin toisen sairaanhoitopiirin alueella.

Siun soten alueella tilanne on vielä rauhallinen

Siun soten toiminta-alueella Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä on tähän mennessä todettu 15 koronavirustartuntaa alueen asukkailla. THL:n koronakarttaan viimeisin varmistunut tartunta ei ole vielä päivittynyt. Alueen ensimmäinen tapaus todettiin maaliskuun puolivälissä. Tartuntaketjujen ja altistuneiden kartoittamisessa on onnistuttu toistaiseksi hyvin, sillä alueen tartunnoista vain yhden alkuperää ei ole voitu selkeästi jäljittää. THL:n verkkosivujen mukaan koronaviruksen ilmaantuvuus Siun soten alueella on tällä hetkellä valtakunnan matalin ollen 8,5 tapausta 100 000 asukasta kohti.

– Tilanne on pysynyt alueellamme varsin rauhallisena, mutta muun Suomen esimerkit osoittavat, että tartuntatilanne voi muuttua hyvin nopeastikin. Loma-ajat, kuten tuleva pääsiäinen, ovat otollista aikaa viruksen leviämiselle. Toivomme, että ihmiset edelleen malttaisivat välttää matkustelua ja ylimääräistä liikkumista, kertoo johtajaylilääkäri Jarmo Kukkonen Siun sotesta.

THL:n verkkosivujen koronakartasta käy ilmi, että Siun soten alueen varmistetuista tapauksista kuusi on todettu joensuulaisilla henkilöillä. Loput alueen yhdeksästä tapauksesta ovat muiden alueen kuntien ja kaupunkien asukkailla. Tarkempaa tietoa yksittäisistä tartuntatapauksista annetaan siinä tapauksessa, jos sillä on laajempaa yhteiskunnallista merkitystä esimerkiksi julkisten palvelujen toiminnalle tai on tarpeen antaa erityisiä toimintaohjeita jonkin tietyn alueen asukkaille.

Lisätietoja medialle:

Johtajaylilääkäri, sairaalapalvelujen palvelupäällikkö Jarmo Kukkonen, jarmo.kukkonen@siunsote.fi, puh. 013 330 4535

THL tarjoaa koronatilanteesta ladattavaa kartta-aineistoa sekä avoimen datan rajapinnan myös medialle. Lisätietoa THL:n tiedotteessa 8.4.2020 THL:n koronakarttasovellus päivittyy kiirastorstaista lähtien uusilla tiedoilla klo 12

_____________________________________________________________________________________________________

Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 13 kunnan alueella. Lisäksi kuntayhtymän vastuulla ovat ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote aloitti toimintansa 1.1.2017.

Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi.

www.siunsote.fi

Facebook: facebook.com/siunsote
Twitter: @siunsote
LinkedIn: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä