Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Suru puserossa -nukketeatteriesitys Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa perjantaina 24.3.

Suru puserossa -nukketeatteriesitys Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa perjantaina 24.3.

Teatteri Tuomikon esitys klo 9.30. Esityksen kesto on n. 30 min ja siihen on vapaa pääsy. Esitys sopii n. 3-10 -vuotiaille.

 

Kun peikko menettää pupuystävänsä on suru niin suuri, että puserokin muuttuu mustaksi. Alkaa surusta selviytyminen, jonka aikana tunnetilat heittelevät, ruoka ei maistu ja nauramisesta tulee syyllinen olo. Vuodenaikojen vaihtuessa suru alkaa pikkuhiljaa hellittää ja puserosta irtoaa mustia palasia, kunnes jäljellä on enää viimeinen, kaihoisa muisto, joka ei koskaan katoa.

Teatteri Tuomikon sanaton nukketeatteriesitys on kaunis, läpisävelletty tarina, joka antaa toivoa surusta selviytymiseen. Suru puserossa -esitys tekee surun moninaisuuden lapselle ymmärrettäväksi ja käsittelee vaikeaa aihetta turvallisesti ja lempeästi kuin sylissä pitäen.

​Käsikirjoitus, nukenrakennus, lavastus ja esiintyminen: Terhi Tuomikko

​Musiikki: Marko Häkkinen

​Kuvat ja trailer: Rami Rusinen

​Ohjausapu: Seppo-Ilmari Siitonen

Suru puserossa valittiin vuoden 2020 Superkomeetaksi, joka on nukketeatterialan vuotuinen kannustuspalkinto kiinnostavalle ja kunnianhimoiselle esitysaihiolle. Komeettakatselmuksen mentoreiden Anne Lihavaisen ja Merja Pöyhösen perustelut stipendille:

Esityksessä nukke on nostettu keskeiseen rooliin ja kokonaisuus luottaa vahvasti nukketeatterin keinoihin. Päähenkilönä oleva pieni peikko on hyvä samaistumisen kohde kohdeyleisölleen. Esitys käsittelee suuria ja vaikeitakin tunteita ja niille annetaan hienosti tilaa ja aikaa.

Esitys antaa myös työkaluja siihen, kuinka vaikeuksista voi selviytyä: pikkuhiljaa, ajan myötä. Se käsittelee kuoleman kohtaamista, läheisen menetystä ja surun eri vaiheita turvallisella ja lempeällä tavalla. Vaikka aihe on raskas, esityksessä on silti hauskuutta, toivoa ja elämäniloa. Selkeä, kaunis ja kohderyhmän huomioiva kokonaisuus.

 

Esityksen järjestelyistä vastaa kaupungin nuorisotoimi. Tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Paula Timonen, nuorisosihteeri

p. 040 1044 115