Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Start me up -liikeideakilpailu etsii uusia liikeideoita 31.3. asti

Start me up -liikeideakilpailu etsii uusia liikeideoita 31.3. asti

Viime vuoden kilpailuun 17 ideaa Lieksasta

 

Valtakunnallinen Start Me Up -liikeideakilpailu etsii uusia liikeideoita koko Suomesta jo 18:tta kertaa. Kilpailusta vastaa Business Joensuu Oy; Lieksassa liikeideakilpailun yhteistyökumppanina toimii Lieksan Kehitys Oy LieKe.

 

Business Joensuu taustoittaa, että Start Me Up -liikeideakilpailu on kaikille avoin. Eri sarjoissa palkitaan mm. paras opiskelijaidea, tutkimuslähtöinen idea ja yrityslähtöinen idea. Palkinnoista päättää asiantuntijaraati, joka koostuu Business Joensuun ulkopuolisista kokeneista liike-elämän ammattilaisista.

 

-Lieksan Kehitys Oy LieKe on yhteistyökumppanina liikeideakilpailussa viime vuoden tavoin, kertoo LieKen toimitusjohtaja Susanna Saastamoinen. -Yritämme omalta osaltamme edistää paikallisten liikeideoiden kilpailuun osallistumista.

 

Toimitusjohtaja Saastamoinen kertoo, että valtakunnalliseen kilpailuun osallistumisen lisäksi kaikki kilpailuun osallistuvat paikalliset liikeideat käydään erikseen Lieksassa läpi laajemmalla kokoonpanolla. -Analysoimme liikeideoiden potentiaalin ja valikoimme sieltä 1-2 liikeideaa jatkokehittelyyn yhdessä LieKen kanssa. -Tähän on kehitysyhtiöllämme varattu ns. pilotointirahaa.

 

-Viime vuonna Lieksasta osallistui kilpailuun yhteensä 17 liikeideaa, mikä oli toiseksi eniten koko maakunnassa, kertoo LieKen yritysneuvoja Marja Hietala.

 

Liikeideakilpailun kautta osallistujat saavat idealleen helposti tukea, ja niiden kehittämistä voidaan jatkaa yritysneuvojan kanssa kilpailun jälkeen. -Viime vuotisista liikeideoista kaksi on edennyt eri vaiheiden jälkeen eteenpäin, ja sitä kautta kaksi uutta yritystä on syntymässä Lieksaan, yritysneuvoja Hietala konkretisoi.

 

Start Me Up -liikeideakilpailun palkintopotti on tänä vuonna suurempi kuin koskaan kisan historiassa – jaossa on yhteensä 100 000 euron edestä raha- ja asiantuntijapalkintoja sekä pilotointitukea. Parhaalle idealle on luvassa mm. 20 000 euroa.

 

Start Me Up –liikeideakilpailu on käynnissä 31.3. saakka. Palkinnot jaetaan 8.5.2019.

 

 

 

Lisätietoja / Lieksan Kehitys Oy LieKe:

Susanna Saastamoinen, toimitusjohtaja, p. 04010 44009

Marja Hietala, yritysneuvoja, p. 040 181 7804

www.startmeup.fi

www.lieksankehitys.fi