Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Siussa on kipinä! yrittäjyyskasvatusohjelma julkistetaan lauantaina 8.6.2019 klo13 Pielisen Messuilla Lieksa Areenalla

Siussa on kipinä! yrittäjyyskasvatusohjelma julkistetaan lauantaina 8.6.2019 klo13 Pielisen Messuilla Lieksa Areenalla

Lieksan kaupungille ainutlaatuinen yrittäjjyyskasvatusohjelma

 

Lieksan kaupungin strategia vuoteen 2030 määrittelee kaupungin olevan energinen ja rohkea menestyjä. Strategiaa tukemaan on Lieksan koulutoimessa nyt luotu oma yrittäjyyskasvatusohjelma, joka kattaa koulutien varhaiskasvatuksesta lukioon.

 

Yrittäjyyskasvatuksen tavoitteena on antaa lieksalaisille lapsille ja nuorille erinomaiset eväät niin koulunkäyntiin, opiskeluun kuin työelämäänkin. Yrittäjyyskasvatusohjelmassa on jokaista ikäryhmää kohti laadittu käytännön ohjeet, millä yrittäjyyskasvatusta toteutetaan sekä seurantalista, mihin voi konkreettisesti merkata yrittäjyyskasvatuksen saralla tehdyt asiat ja päivämäärät – yrittäjyyskasvatusohjelma toimii näin siis myös käytännöllisenä työkaluna.

 

”Yrittäjyyskasvatusohjelma on laadittu tukemaan jokaisen kuntalaisen ja samalla koko kaupungin menestystä.”, kertoo Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen. Yrittäjämäinen toimintakulttuuri perustuu yrittämiseen kannustavasta pedagogisesta johtajuudesta, avoimuudesta, opetushenkilöstön välisestä ja muiden toimijoiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä sekä yrittäjämäisestä asenteesta. Yrittäjyyskasvatusohjelman takana onkin laaja joukko opetusalan ja yrityssektorin ammattilaisia, joiden yhteistyön tuloksena ohjelma julkaistaan.

 

”Ohjelmaa on laadittu noin vuoden ajan, eli työ on ollut hyvin perusteellista. Vaikka yrittäjyyskasvatusohjelmia on muuallakin Suomessa, niin erityisen ainutlaatuista on se, miten tiiviisti me olemme tehneet sitä yhdessä yrittäjien kanssa. Näin ohjelma saadaan oikeasti käytäntöön muutenkin kuin vain koulujen sisällä, ja meillä on jo valmiit yhteistyökuviot, kun ohjelma otetaan elokuussa käyttöön.”, taustoittaa Keskuskoulun yläkoulun ja Lieksan lukion rehtori Reettaleena Hiltunen.

 

Työryhmässä Lieksassa ovat olleet mukana Lieksan yrittäjien puheenjohtaja Taisto Lehikoinen, hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen, Lieksan Kehitys Oy LieKen toimitusjohtajat Harri Välimäki ja Susanna Saastamoinen, varhaiskasvatuksen aluejohtaja Eija Heikkinen, perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen vastuuhenkilö Juha Ryynänen, aluerehtori Timo Vattulainen, yläkoulun ja lukion rehtori Reetta-Leena Hiltunen, lukion apulaisrehtori Marjaliisa Puittinen, oppilaanohjaajat Eveliina Hirvonen ja Lauri Lehikoinen, alakoulujen vararehtorit Arto Turpeinen ja Mervi Sosoi, sekä luokanopettajat Jussi Nevalainen, Paula Kananen ja Heidi Kansala.

 

 

Lisätietoja:

 

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja

p. 040 1044 101                    

arto.sihvonen@lieksa.fi

 

Reetta-Leena Hiltunen, rehtori, Keskuskoulun yläkoulu ja Lieksan lukio

p. 040 1044 210

reetta-leena.hiltunen@lieksa.fi