Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun soten kehitysvammaisten päivätoiminta Joensuussa ja Kontiolahdella keskeytetään korona-altistumisten takia ensi viikon ajaksi (6.12.2020)

Siun soten kehitysvammaisten päivätoiminta Joensuussa ja Kontiolahdella keskeytetään korona-altistumisten takia ensi viikon ajaksi (6.12.2020)

Siun soten kehitysvammaisten päivätoiminnat Joensuussa ja Kontiolahdella keskeytetään viikon ajaksi 7.-13.12. koronavirukselle altistumisten takia. Suljettuina ovat päivätoiminta Rantakylässä, Utrassa ja Kauppakadulla sekä Työtanhuan toimintakeskuksessa Kontiolahdella ja Kivenpyörittäjän toimintakeskuksessa Enossa.

Altistumiset on tapahtuneet useamman päivän aikana alkuviikosta ja toiminnot keskeytetään, jotta saadaan varmuus siitä, ettei jatkotartuntoja ole ehtinyt syntyä. Monet päivätoiminnan asiakkaista ovat koronaviruksen riskiryhmää perussairauksiensa takia.

Siun sotesta on oltu suoraan yhteydessä altistuneisiin tai heidän omaisiinsa. Päivätoiminnan puolelta ollaan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin toiminnan keskeyttämisestä viimeistään maanantaina.

Myös parikymmentä Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystyksen asiakasta on altistunut koronavirukselle yhteispäivystyksen aulatiloissa perjantaina 4.12. klo 15.15–20 välisenä aikana. Samaan aikaan samoissa tiloissa olleisiin asiakkaisiin on oltu yhteydessä. Päivystyksen henkilökunta ei ole altistunut asianmukaisen suojautumisen ansiosta. Siun sote muistuttaa, että kaikkien, joilla ei ole terveydellistä estettä, olisi hyvä käyttää kasvomaskia asioidessaan terveysasemilla, sairaalassa ja kaikissa muissakin Siun soten toimipaikoissa.

– Kasvomaskia kannattaa käyttää kaikissa sisä ja ulkotiloissa, joissa kohdataan muita kuin oman perheen jäseniä. Myös lähikontakteja olisi nyt viisasta vähentää kevään tapaan ja pysyä kotona, jos ei ole ihan välttämätöntä menoa, muistuttaa jäljitystyöstä viikonloppuna vastaava tartuntatautilääkäri Marjo Papinniemi Siun sotesta.

Siun soten toiminta-alueella on perjantai-illan ja lauantain aikana varmistunut 13 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista kuusi on Lieksassa, muut Joensuussa ja Kontiolahdella. Joukossa on yksi ampumahiihtokisoihin liittyvä tapaus, josta kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on tiedottanut. Tartunnoille altistuneet henkilöt on kartoitettu ja heihin on oltu yhteydessä. Suurin osa tartunnoista on todettu karanteenissa jo olleilla henkilöillä, tartuntoja on saatu myös matkoilta koti- ja ulkomaassa. Kolmen tartunnan alkuperää ei ole pystytty varmuudella selvittämään.

 

Siun soten kehitysvammaisten päivätoiminta Joensuussa ja Kontiolahdella keskeytetään korona-altistumisten takia ensi viikon ajaksi - Ajankohtaista - siunsote.fi