Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Uusi ikäihmisten hoivakoti on aloittanut toimintansa Lieksassa

Siun sote: Uusi ikäihmisten hoivakoti on aloittanut toimintansa Lieksassa

Lieksassa on avautunut uusi ikäihmisten asumisen yksikkö Eerikki. Asukkaat pääsivät muuttamaan uuteen hoivakotiin tiistaina 17.8.2021. Hoivakoti sijaistee osoitteessa Kainuuntie 13. Hoivakoti sijaitsee lähellä Lieksajokea, Raappana-puiston vieressä. Hoivakodissa on esteettömät ja turvalliset ulkoilualueet.

Hoivakoti Eerikissä on yhteensä 40 asuntoa. Näistä 10 on palveluasuntoa ja 30 tehostetun palveluasumisen asuntoa. Henkilöstö Eerikissä on 28. Henkilöstön määrä täyttää vuoden 2022 alussa voimaan tulevan henkilöstömitoituksen eli 0,6 työntekijää asukasta kohti.

Hoivakoti Eerikin avautuminen liittyy Lieksan kaupungin kiinteistöjen organisointiin. Työntekijät ja asukkaat siirtyvät Eerikkiin pääosin Lieksan terveyskeskussairaalasta ja Partalanmäen hoivakodista. Eerikin avauduttua Lieksan terveyskeskussairaalan osasto 2 ja Partalanmäen hoivakodin yksi kerros suljetaan.

- Terveyskeskussairaalan osastolla on ollut vain hoitopaikkaa odottavia henkilöitä, eikä terveyskeskussairaala ei ole oikea paikka pysyvälle asumiselle. Nyt Eerikin avautumisen myötä ikäihmisen asumispaikat lisääntyvät Lieksassa 12 paikalla ja näin hoitopaikkaa tarvitsevat saavat nopeammin tarvitsemansa hoitopaikan. Terveyskeskussairaalaan jää 27 yleislääketieteen akuuttihoidon paikkaa, ikäihmisten palvelujen pohjoisen alueen palvelujohtaja Hannele Komu sanoo.

Partalanmäen hoivakoti jää edelleen osittain Siun soten ikäihmisten asumispalveluiden käyttöön. Hoivakodin kahteen kerrokseen jää yhteensä 56 tehostetun palveluasumisen paikkaa sekä kotihoidon toimitilat ja päiväkuntoutus.

- Partalanmäen kiinteistössä on tulevaisuudessa suuria korjaustarpeita, minkä vuoksi suunnitelmissa on korvata joidenkin vuosien päästä myös nämä tilat uusilla, Komu kertoo.

Hoivakoti Eerikkiä on suunniteltu ja rakennettu ikäihmisten hyvinvointia ajatellen. Tavoitteena on, että Eerikistä saadaan elämänmakuinen asumispaikka.

- Hoivakoti Eerikissä huomioidaan enemmän yksilöllisyyttä ja hyödynnetään esteetöntä ympäristöä. Hoivakoti sinänsä antaa sisätiloiltaankin mahdollisuuden paremmin tukea ikäihmisen voimavaroja ja yksilöllisyyttä, Komu sanoo.

Ateriapalvelut hoivakoti Eerikkiin tuottaa Polkka Oy, joka on Siun soten tytäryhtiö ja tuottaa ateriapalvelut myös muihin Siun soten palveluihin. Eerikin hoivakodin kiinteistön omistaa Attendo. Siun sote on tiloissa vuokralla.

 

Tiedote Siun soten internetsivuilla.