Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote tiedottaa - Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena ja alueellisia suosituksia lievennetään

Siun sote tiedottaa - Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena ja alueellisia suosituksia lievennetään

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tiedote. Julkaistu: 17.06.2021, 17:04
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt perustasolla. Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui 17.6. arvioimaan Pohjois-Karjalan epidemiatilannetta sekä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettuja suosituksia.

Työryhmä päivitti suosituksia suhteessa epidemiatilanteeseen, rokotusten etenemiseen ja valtakunnallisiin ohjeistuksiin. Alueella toistaiseksi voimassa olevat suositukset ovat:

 • Etätyötä suositellaan aina kun mahdollista.
 • Kasvomaskin käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, kun samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä.
 • Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudattamaan yleisiä hygieniaohjeistuksia ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan kasvomaskia.
 • Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia järjestettäessä tulee huomioida lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt, kuten mm. mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpitämiseen ja tilojen puhdistamiseen.
 • Ulkomaille matkustettaessa suositellaan noudattamaan Valtioneuvoston ja THL.n ohjeita.

Viikolla 23 uusia tartuntoja todettiin yhdeksän, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui neljä. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja oli kirjautunut kymmenen ja karanteenissa oli yhteensä 43 henkilöä. Alkuviikon tartunnoista kuusi on todettu Kiteellä. Tartuntojen alkuperä on ulkomailta ja osa tartunnoista on jatkotartuntoja sairastuneiden henkilöiden lähipiirissä. Yksittäisiä tartuntoja on todettu myös Joensuussa ja Rääkkylässä.

– Yli puolet tartunnoista on tällä hetkellä peräisin ulkomailta. Jos matkustaminen on välttämätöntä, kannattaa edelleen olla erityisen varovainen. Monissa maissa epidemiatilanne on edelleen selvästi huonompi kuin meillä Suomessa, muistuttaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Koronarokotukset jatkuvat Siun sotessa suunnitelmien mukaisesti. Tähän mennessä 1. koronarokotteen on saanut 62 prosenttia yli 16-vuotiaista pohjoiskarjalaisista. ​Kaikkiaan maakunnassa on pistetty 115 015 koronarokotetta, joista 88 650 on ensimmäisiä rokoteannoksia ja 26 365 tehosterokotteita.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu seuraavan kerran 15.7.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 23 (7.–13.6.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

 • Koronavirustartuntojen määrä: 9, muutos edellisviikkoon +5
 • Tartuntojen alkuperä tiedossa 100 %
 • 7 vrk ilmaantuvuus (7.-13.6.2021): 7,67, muutos +4,93
 • 14 vrk ilmaantuvuus (31.5.-13.6.2021): 10,41, muutos +2,74
 • Koronanäytteitä: 1830, muutos -500
 • Positiivisten koronanäytteiden osuus: 0,54 %

Valtakunnalliset kriteerit epidemiatilanteen tason arvioimiseksi löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta: https://stm.fi/koronavirusepidemian-tasot.

Lisätietoja medialle:

Toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen, sirpa.kaipiainen@siunsote.fi, puh. 013 330 3162

_____________________________________________________________________________________________________

Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 13 kunnan alueella. Lisäksi kuntayhtymän vastuulla ovat ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote aloitti toimintansa 1.1.2017.

Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi.

www.siunsote.fi