Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote tiedottaa - Pohjois-Karjala edelleen kiihtymisvaiheessa

Siun sote tiedottaa - Pohjois-Karjala edelleen kiihtymisvaiheessa

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymäPohjois-Karjala edelleen kiihtymisvaiheessa

Tiedote. Julkaistu: 26.08.2021, 16:55
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

Pohjois-Karjalan alueellinen Covid-tilannekuvatyöryhmä totesi kokouksessaan 26.8.2021, että maakunta on koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Viikolla 33 Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla uusia koronatartuntoja todettiin yhteensä 60, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 58. Pohjoiskarjalaisilla todettuja tartuntoja oli näistä 59. Kuluvalla viikolla torstai-iltapäivään mennessä tartuntoja on todettu yhteensä 17.

Viime viikolla tartuntoja todettiin useissa Pohjois-Karjalan kunnissa. Tartunnoista vajaa neljännes oli peräisin ulkomailta. Aiemmin karanteeniin asetetuilla henkilöillä todettiin 25 tartuntaa. Tartuntojen alkuperä on tiedossa 85 prosentissa todetuista tapauksista.

  • Tilanteessa voi nähdä hieman tasaantumisen merkkejä, mutta olemme edelleen kiihtymisvaiheessa. Tällä hetkellä 10-19 -vuotiaat ovat sairastuneissa suurin ryhmä, mikä on uusi ilmiö. Myös yli 60-vuotiaiden tartunnat ovat jälleen nousussa. Korona aiheuttaa juuri nyt kohtalaista sairaalakuormitusta, mutta ei kuitenkaan vaikuta heikentävästi sairaalan toimintaan. Sairaalassa on muutenkin tällä hetkellä paljon potilaita, sanoo infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.

Tilannekuvatyöryhmä päätti pitää alueelliset suositus- ja rajoitustoimenpiteet ennallaan.

Myös nuoret rokottamattomat voivat saada koronan

Tilannekuvatyöryhmä keskusteli kokouksessaan myös nuorten koronarokotuksista. Järjestetyt walk in -rokotustapahtumat ovat olleet nuorten keskuudessa suosittuja ja niitä tullaan jatkamaan myös muualla kuin Joensuussa.

  • Myös nuoret rokottamattomat voivat saada koronan. Rokotuksen ottaminen on paras tapa suojautua vakavaa koronatautia vastaan, mainitsee tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajaksi nimitetty ylilääkäri Jukka Heikkinen.

Tilannekuvatyöryhmää puhutti myös maakunnassa tapahtuneet joukkoaltistumiset.

  • Joukkoaltistumisia on ollut maakunnassa jonkin verran kouluissa, päiväkodeissa sekä urheiluharrastuksissa. Niistä ei kuitenkaan vielä tullut huolestuttavasti jatkotartuntoja. Laajat ketjut työllistävät tartunnanjäljitystä ja se on ruuhkautunut, toteaa Sieberns.

 

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 33 (16.–22.8.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

Koronavirustartuntojen määrä pohjoiskarjalaisilla: 59, muutos edellisviikkoon +6

  • Tartuntojen alkuperä tiedossa 85 %
  • 7 vrk ilmaantuvuus (16.-22.8.2021): 28,39, muutos +0,53
  • 14 vrk ilmaantuvuus (16.-22.8.2021): 56,78 muutos +1,67
  • Koronanäytteitä: 3770, muutos + 120
  • Positiivisten koronanäytteiden osuus: 1,57 %

Lisätiedot medialle:

Jukka Heikkinen
Pohjois-Karjalan alueellinen Covid-tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja

jukka.heikkinen@siunsote.fi

013 330 4183

_____________________________________________________________________________________________________

Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 13 kunnan alueella. Lisäksi kuntayhtymän vastuulla ovat ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote aloitti toimintansa 1.1.2017.

Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi.

www.siunsote.fi

Facebook: facebook.com/siunsote
Twitter: @siunsote
LinkedIn: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä